fredag 18 april 2014

Påskäggskakor (LCHF)

Påskäggskakor

Jag slutade vid lunch igår och åkte hem och bakade och fixade lite inför påskhelgen. Jag bakade bland annat dessa påskäggskakor, visst är de söta! Det är små mandelkakor smaksatta med bittermandelarom och mörk rom, vill man kan man utesluta romen. Små men naggande goda.

Ikväll blir det påsklamm till middag och köttet ligger och tillagas i crockpoten just nu. Imorgon blir det påskbuffé och någon dag här i påskhelgen ska vi även äta lax (förhoppningsvis grillad om vädret tillåter).

Vad äter ni i påsk? Har ni Instagram kan ni tagga er lchf-påsk med taggen #lchfpåsk så hjälps vi åt att inspirera varandra.
PÅSKÄGGSKAKOR (LCHF)
12 st

Mandelkakor:
85 g mandelmjöl
30 g äggvita
4-6 droppar bittermandelarom
1 tsk mörk rom (kan uteslutas)
1 tsk (ca 7 g) honung eller annan valfri sötning

Dekoration:
20-30 g mörk choklad
Kokosflingor

Gör så här:
Mandelkakor: Blanda alla ingredienser till kakorna i en bunke. Dela smeten i tolv bitar och forma till ägg (går enklast med lätt fuktade händer). Grädda kakorna ca 20 minuter i 150 grader. Låt svalna.

Dekoration: Smält chokladen och doppa kakorna i chokladen och sedan i kokosflingor. Ställ i kylskåpet så att chokladen får stela.


Kakdegen har jag utgått från ett recept från Baka sockerfritt.


Låna gärna mina recept till din blogg men tala gärna om att du hittat receptet här genom att länka tillbaka (har jag lånat receptet har jag länkat i inlägget). Mina bilder vill jag stannar här.

1 kommentar:

Martina sa...

Ser jättegulliga och goda ut :)
Tänk vad det går att hitta på med Lchf. Fortsatt trevlig Påsk!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...