söndag 6 april 2014

Kaffe

Kaffebönor

Idag dricker jag minst en kopp kaffe varje dag och jag tycker att det är jättegott men det har inte alltid varit så. När jag slutade skolan och började mitt arbetsliv försökte jag börja dricka kaffe. ALLA drack ju kaffe så jag kände att jag måste ju också göra det.

Jag minns en tjänsteresa på mitt första jobb där jag skulle besöka ett företag och träffa flera olika personer under dagen. Alla ville bjuda på kaffe och jag tackade ja. Det slutade med att jag säkert hade druckit fem koppar kaffe på kvällen och jag mådde så dåligt efteråt. Efter det bestämde jag mig för att ge upp mitt försök att dricka kaffe.

Det blev ändå några till försök genom åren men trots alla försök så gick det inte... jag tyckte helt enkelt inte om kaffe. Det slutade med att jag drack vatten vid kafferasten på jobbet.

Sen hände det något. För några år sedan fick jag för mig att testa igen och den här gången tyckte jag att det var gott... riktigt gott. Det är ju konstigt hur smaken förändras. Nu kan jag längta efter kaffe och idag njuter jag verkligen av min kopp kaffe!
Låna gärna mina recept till din blogg men tala gärna om att du hittat receptet här genom att länka tillbaka (har jag lånat receptet har jag länkat i inlägget). Mina bilder vill jag stannar här.

3 kommentarer:

Mårtenssons kök sa...

Ja, utan kaffet klarar vi oss nog inte, inte länge i alla fall:) Köper gärna nya bönor när vi kommer någonstans och provar i kaffemaskinen hemma.

Unknown sa...

Jag har tyvärr slutat med kaffe helt...pga min "sjukdom" och kan längta till kaffesmaken... dricker ibland koffeinfritt, men inte ofta...
men förut drack jag mycket kaffe...
kram kram <3
//Lana

Semester & Mat sa...

Kaffe är gott, men dricker man för mycket som du skrev kan man istället må dåligt.
Kaffet stressar ju upp kroppen, så jag tror att min dagliga ranson ska ligga på runt två koppar.
Kan sitta och njuta av en kopp kaffe hur länge som helst.

HA en fin dag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...