söndag 5 maj 2013

Scrambled pancakes (LCHF)

Scrambled pancakes med jordgubbssylt och grädde

Imorse åt vi scrambled pancakes till frukost, man kan säga att det är som äggröra men det smakar pannkaka. Godare än äggröra och passar extra bra på helgen när man kanske vill ha lite lyxigare frukost men betydligt mer snabblagad än pannkakor. Jag serverade min scrambled pancakes med egengjord jordgubbssylt och vispad grädde. Jag pudrade dessutom över lite kanel på min tallrik, det tyckte jag blev jättegott.

Vad har ni för favoritfrukostar? Äter ni olika på vardagarna och helgerna? Här hemma blir det snabblagad frukost på vardagarna, gärna något som bara är färdigt att plocka fram (exempel smörgåsar eller färdigkokta ägg) men på helgera har vi oftast tid att fixa andra saker till frukost och då kan det bli omeletter med härliga fyllningar, äggröra och bacon eller pannkakor. Nu har jag dessutom en ny favorit, dessa scrambled pancakes, och de kommer passa perfekt på helgmenyn.

Gott med kanel pudrat på



SCRAMBLED PANCAKES
3 pers

7 ägg
1 dl grädde
1 dl gräddvatten (totalt 1 dl väska varav 1 msk är grädde, resten vatten)
1 dl mandelmjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk fiberhusk
0,5 tsk salt

Servera med:
Egengjord sylt eller färska bär
Vispad grädde
Kanel

Gör så här:
Knäck äggen i en skål. Blanda de torra ingredienserna i en bunke och vispa ner äggen, lite i taget med elvisp. Rör tillsist ner grädden och gräddvattnet. Låt stå och svälla i några minuter. Stek i smör eller kokosolja och rör i botten hela tiden tills smeten stelnat. Servera med sylt, vispad grädde och kanel.


Receptet hämtat från Jills mat


Låna gärna mina recept till din blogg men tala gärna om att du hittat receptet här genom att länka tillbaka (har jag lånat receptet har jag länkat i inlägget). Mina bilder vill jag stannar här.

10 kommentarer:

Unknown sa...

Har sett dessa pannkisar en del på instagram o nu måste jag nog prova, fast jag gör dom nog mejerifria på kokosmjölk
Min vanligaste frukost numer är paleogröt m blåbär o rostade nötter, tar bara ngr minuter att göra och jag står mig superbra :)

Ha en fin dag.

Maria sa...

Åh gott!! Och smart .. går lite fortare än steka pannkakor antar jag.
Har varit inne på smoothiefrukost nu ett långt tag. Går ju variera oändligt med bär, spenat, avocado mm. Ägg blir det ofta med i olika varianter.
:)

Millis - JimpsMillis LCHF sa...

Det är så gott, min nya favoritfrukost :)

Unknown sa...

Låter spännande! Kanske ska också testa! :)
Ha en fin dag!
Kram
//Lana

Anna sa...

Jag har sett på instagram att en del äöter detta, men inte provat själv. Ska testa i helgen :D
Jag gjorde din kyckling i krossade tomater och ostsås över igår. Ska ätas till middag idag :P
Kram

monkan sa...

Det måste jag prova!

Arbetsdagar äter jag ett kokt mosat ägg med smör som jag ljummar i mikron, en liten lchfmacka med smör och ofta mycket ost. Kaffe med mjölk o grädde. Står mig länge på den!
Helgerna gör jag ibland bufféfrukost med allt möjligt gott! Så vi kan sitta länge!
/M

Mison sa...

Mmmm, mumsigt, måste prövas :) Frukosten har annars varierat mellan youghurt,nötter och bär och just nu avocado med makrill/sardiner. Äter sedan ett kokt ägg på jobbet annars vid sovmorgon/helg blir det buffefrukost med lchfbröd, goda ostar, skinkor/salami (varning för frossa)ägg och sill och förstås kaffe. Har bytt ut juicen mot tranbärsjuice. Man står sig :D

Sandra - Fru Bogren sa...

Wow, vad gott det låter! Det här ska jag absolut testa nån dag! :-) //Sandra

Marja - Baka Sockerfritt sa...

Har sett en hel del utav dessa scrambled pancakes, låter både gott och smidigt! jag har själv aldrig testat, utan har hittils kört på pannkakor/plättar.

Kikki Sandström Inspiratör o Coach sa...

Verkar vara ett klart gångbart alternativ till vanliga frukosten. Men nog tror jag att jag kommer att ta 2dl grädde istället för 1dl och 1dl gräddvatten...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...