onsdag 22 maj 2013

Spare ribs

Spare ribs

I helgen var det Magnus som stod för den mesta matlagningen och jag klagar inte för han är jätteduktig på att laga mat. Söndagens middag blev spare ribs med cole slaw och sallad. Det blev supergott så det här hoppas jag att vi kommer att äta snart igen.

Spare ribs äter man ju gärna med händerna så att man kan gnaga bort köttet ordentligt från benbitarna. Algot satt och funderade under middagen vilken mat man får äta med händerna: hamburgare, kycklingklubbor, tacos... kommer ni på mer?


Spare ribs, cole slaw och sallad


SPARE RIBS
(Jag har inga exakta mått)

Spare ribs (tunna revbensspjäll)

Marinad:
Olja
Soja
Fond
Kryddor

Gör så här:
Blanda marinaden och smaksätt med valfria kryddor. Pensla köttet med marinaden och tillaga i 35-40 minuter i 225 grader. Ta ut köttet några gånger och pensla på mer marinad. Skär upp köttet mellan benen och servera.


Låna gärna mina recept till din blogg men tala gärna om att du hittat receptet här genom att länka tillbaka (har jag lånat receptet har jag länkat i inlägget). Mina bilder vill jag stannar här.

6 kommentarer:

Millis - JimpsMillis LCHF sa...

Åh spare ribs är ju bland det godaste man kan äta :)

cosmoscatten sa...

Gud då gott!!! Jag ska slänga såna på grillen nån dag för det har jag inte provat ännu, bara i ugn. Men visst är ribs gott!!! Mums vad hungrig jag är.

Erika Skogly sa...

Oj, så gott! Tunnbrödrullar och varm korv kan man också äta med händerna. Och ibland äter man kanske pizza med tassarna också.

maria sa...

Gott!
Slutet på en fläskkotlett - dvs när nästan allt är uppätet får man väl fortsätta med händerna??

Unknown sa...

Gott med grillat! :)
Ha en fin dag!
Kram kram
//Lana

Sara på Vardag.nu sa...

Ribs, så jäkla gott! Det vill jag äta snart igen, alldeles för längesen nu :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...