onsdag 29 maj 2013

Squashomelett

Squashomelett

Förra veckan när jag var hemma från jobbet med förkylning fick vi stekt squash över från kvällsmaten en dag. Den passade jag på att göra en enkel lunchomelett av dagen efter. Omeletten var jättegod att äta som den var men jag kan också tänka mig att den är god att ha som tillbehör till någon typ av kött.
SQUASHOMELETT
1 pers

2-3 skivor squash
2 ägg
2 msk vatten (eller vispgrädde)
0,5 dl riven ost
Salt och vitpeppar

Gör så här:
Skär squashskivorna i mindre bitar och fräs i en stekpanna. Blanda ägg, vatten, salt och peppar. Häll smeten över squashen (min stekpanna hade en diameter på 20 cm) och stek på medelvärme, rör gärna lite försiktigt i botten i början. Lägg på ett lock och låt omeletten stekas klart, den är färdig när ovansidan stelnat. Stäng av värmen under omeletten och strö på riven ost. Lägg på locket ytterligare en stund så att osten smälter.


Låna gärna mina recept till din blogg men tala gärna om att du hittat receptet här genom att länka tillbaka (har jag lånat receptet har jag länkat i inlägget). Mina bilder vill jag stannar här.

3 kommentarer:

Unknown sa...

Jättegott! Kan tänka mig att kombo ost, zuchinni och ägg är mycket smaskens ihop! :)
Ha en fin dag!
Kram
//Lana

Erika Skogly sa...

Omelett funkar alltid. Och så är det ju enkelt!

Kikki Sandström Inspiratör o Coach sa...

Squash är en av mina favoriter så detta var ett bra tips om vad jag kan göra när jag har squashrester. Sprider budskapet :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...