torsdag 9 maj 2013

En lugn och ledig dag samt frågor till er läsare


Saknar systemkameran... (den är fortfarande på service). Ni får stå ut med lite andra bilder så länge.

Jag behöver er hjälp! Familjen ska åka till Stockholm i sommar och övernatta på hotell och jag vill ha tips på bra platser att besöka. Det ska passa vår 7-åriga son men även vara givande för oss vuxna. Alla tips är välkomna! Har ni tips på bra restauranger i Stockholm så tipsa gärna om det också.

Sen undrar jag också om ni har speciella önskemål på inlägg här på bloggen? Funderar själv på att kanske knåpa ihop ett inlägg med tips på hur man gör om man vill "göra om" ett brödrecept, vad man ska tänka på och lite tips och trix. Kan det vara något? Kom med önskemål!

Idag har vi bara tagit det lugnt. Efter frukost blev det en sväng till några affärer. Jag provade mängder med byxor men inget passade... är det bara jag som har svårt att hitta byxor som passar? Blir galen snart!

När vi kom hem blev det lite lunch i form av rostbiff, cole slaw och färskostfyllda champinjoner. Idag hade jag i lite dijonsenap i fyllningen till champinjonerna och det blev väldigt gott, rekommenderas!

Sonen älskar kartor och är djupt försjunken i världsatlasen. Medan han kollade på kartor så bakade jag några frörutor nu på eftermiddagen, det blir smakprovning till frukost imorgon. De luktade väldigt gott så jag hoppas att de är goda.

Se till att ge mig en massa Stockholmstips och önskemål om inlägg. Ha en härlig dag!

Sonen läser världsatlasen

Nybakade frörutor


Låna gärna mina recept till din blogg men tala gärna om att du hittat receptet här genom att länka tillbaka (har jag lånat receptet har jag länkat i inlägget). Mina bilder vill jag stannar här.

12 kommentarer:

Unknown sa...

Gott med nybakat! Alltid roligt med nya recept!
Har nog inga roliga tips till Stockholm...förutom alla "vanliga" tips...Tekniska museet kanske?
Jag tycker det är bra om du skriver om olika tips inom bak inom, eftersom du är så duktig på det! :)
Ha en fin dag!
Kram kram
//Lana

Anonym sa...

Skärgårdsbåt tex till Sandhamn, kan vara lite mkt folk men det är fint i Skärgården. Det finns säkert fler restips om båtturer på waxholmsbolaget.se

Anonym sa...

Tänkte också på Tekniska museet. Många skolklasser åker dit, och säkert spännande för vuxna också.

Anonym sa...

Måste slå ett slag för Naturhistoriska riksmuseét, älskade det som barn och nu är jag i 20-års åldern och det är fortfarande lika kul! Har varit där massor av gånger. Passa på att se en film på Cosmonova också.

Anonym sa...

Vill ni äta kött i världsklass ska ni gå till AG:s.En underbar köttrestaurang, bra service och mysiga lokaler. Det kostar en slant, men man får verkligen vad man betalar för!
/Serro

Kolmen koplan mama sa...

och nära värtahamnen finns en hotell som vi älskar, riz apartmentos el.dyl. Nästan lägenheter med ordentliga sov- och badrum + kök! Megabra, vi reser med 3 små barn :) please, skriv om recept! Jag har en favorit lingon-kokoskaka med socker i och sku vilja få det till lchf (tjinuskisåsen som kakan skall serveras med kan jag kanske glömma...). Tips tas gärna emot! Du är bäst!

Anonym sa...

Hur länge stannar ni i Stockholm? Skansen, Gröna Lund, Vasamuseet, Rosendals trädgård, Aqvaria, Naturhistoriska riksmuseet är några tips. Alla ligger på Djurgården.
Har ni tid kan jag absolut rekommendera att ta en tur ut i skärgården; Landsort, Nåttarö eller Utö kanske. Eller till "Saltkråkan" - Norröra.

Picknickmat läser jag gärna om, gärna sånt som passar skeptiska 12-åringar som inte äter ägg...

Helena sa...

Cosmonova, spännande för alla åldrar!

Isabell sa...

Hej! Ett restaurangtips är Marie Laveau på Hornsgatan som har jättegod cajun/amerikansk mat. Man komponerar sin egen måltid genom att välja ett kött eller fisk och sen valfria tillbehör och såser, t.ex. grillade grönsaker och chipotlemajonnärs. Jättegott! Bistro Ruby och Grill Ruby i Gamla stan har också samma upplägg att man väljer tillbehör och sås själv. Tycker det är så skönt när man äter lchf att inte behöva ändra massa och vara besvärlig=)

Anna sa...

Jag kan ingenting om stockholm direkt :S
Jag hoppas det finns andra som är bättre på de än jag. Frörutorna ser smarriga ut!

monkan sa...

Ni måste gå med Algot på Junibacken, där Astrid Lindgrens figurer finns!
Grönan förstås, puh... Skansen har både björn- och lemurungar i år!
En bit bort i Södertälje finns Tom tits, experimenthus för vetgiriga barn - kanske om det regnar?
Ta en båttur i skärgården.
Längesen jag hade småbarn och man blir lätt hemmablind!
Fåfängan är ett café/restaurang vid Londonviadukten/Vikingterminalen med fantastisk utsikt!
Jag återkommer gärna med tips allteftersom jag kommer på några!

Anonym sa...

Ta er ut till Tom Tits i Södertälje, ett vetenskaps"museum" där man får experimentera med massa roliga saker. Går att åka kommunalt.
Titta på högvakten på slottet, gärna när det är stort vaktombyte med hästar och pukor.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...