måndag 13 maj 2013

Laxpaj med broccoli och ädelost (LCHF)

Laxpaj med broccoli och ädelost

Här kommer ett recept på något som blev riktigt, riktigt gott! Jag tycker att lax och ädelost är jättegott ihop. Lax och broccoli passar också jättebra ihop. Broccoli och ädelost blir också fantastiskt gott ihop. Så varför inte slå ihop dessa tre ingredienser i en och samma maträtt. :)

Jag har tidigare lagat en broccoli- och ädelostpaj som jag gillar. Den här gången gjorde jag likadant men jag la ner laxbitar i pajformen också. Det blev så gott! Pajen blev lite matigare än bara broccoli- och ädelostpajen eftersom det var lax i den. Jag serverade pajen med en sallad. Vill ni ha pajskal kan ni googla så hittar ni bra alternativ.




LAXPAJ MED BROCCOLI OCH ÄDELOST (LCHF)

2 laxfiléer (250 g)
2 broccolistånd
1 gul lök
140 g ädelost
2-3 dl riven ost
4 ägg
2 dl vispgrädde
Salt och svartpeppar

Gör så här:
Skär broccolin i buketter och koka några minuter i lättsaltat vatten tills broccolin mjuknat men ändå har lite motstånd. Häll av vattnet och låt broccolin ånga av. Finhacka löken och fräs den blank i smör. Lägg broccolin i botten av en pajform och lägg löken över. Torka av laxfiléerna, skär i mindre kuber och lägg ner i pajformen. Smula ädelosten över broccolin och toppa med den rivna osten. Blanda ägg, grädde, salt och peppar och häll i pajformen. Gratinera ca 25-30 minuter i 200 grader tills osten fått fin färg.


Låna gärna mina recept till din blogg men tala gärna om att du hittat receptet här genom att länka tillbaka (har jag lånat receptet har jag länkat i inlägget). Mina bilder vill jag stannar här.

10 kommentarer:

cosmoscatten sa...

Underbart gott det verkar! Jag har precis som du gjort broccoli/ädelostpaj tidigare, eller laxpaj med purjo och dill. Får testa att slå ihop denna kombination nån dag :) tack för tipset!

Unknown sa...

Låter jättegott! Mums! :)
Ha en toppen måndag!
Kram
//Lana

Mitt liv som fru L sa...

Gud så gott :) Ädelost är ju bara så gott!

Ha en fin dag i solen :)
Kram C <3

Martina sa...

Men gud så gott, måste testas!

Erika Skogly sa...

Ja, det där låter som nåt jag skulle gilla!

Millis - JimpsMillis LCHF sa...

Underbar kombo, broccoli och ädelost! :)

Unknown sa...

Så smarrigt! hm, måste handla har bara broccoli hemma ju......

Anna sa...

tack <3 idag mår han bättre, får se vad proverna säger. Pajen ser jättesmarrig ut :D

Kikki Sandström Inspiratör o Coach sa...

Ser fantastiskt gott ut. Detta blir nåt som jag ska försöka sälja på familjen som helgmat. Delar med mig med länk till detta.

Maria sa...

Så gott med paj, tror inte jag har testat lax i paj faktiskt.
Ska jag göra någon dag!
=)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...