fredag 31 maj 2013

Kokosmjölksglass med bärsmak (LCHF)

Chokladkaka, bärglass och jordgubbar

I helgen gjorde vi bärglass på kokosmjölk när min svägerska och hennes man kom på besök. Det blev en läskande glass som serverades med chokladkaka och färska jordgubbar. Vi använde jordgubbar och björnbär i glassen vilket gav en härligt lila färg. Det går självklart att välja de bär man själv tycker bäst om.

Om man använder hallon eller björnbär kan man med fördel passera bären innan man blandar ihop glassmeten så att man slipper kärnorna i glassen, vi gjorde det inte men kommer att göra det nästa gång.

Vi serverade glassen direkt när den blev klar så jag vet inte hur den blir att frysa in. Nu när sommaren närmar sig vet jag att den här glassen kommer att passa bra att göra för att svalka av sig en varm sommardag.
KOKOSMJÖLKSGLASS MED BÄRSMAK (LCHF)
ca 6 kulor

300 g bär
500 g kokosmjölk
0,5 tsk äkta vaniljpulver
Ev. lite honung

Gör så här:
Mixa bären. Passera bären om det är hallon eller björnbär så att kärnorna inte kommer med i glassen. Blanda bären med övriga ingredienser. Häll smeten i glassmaskinen och kör enligt din glassmaskins instruktioner.


Låna gärna mina recept till din blogg men tala gärna om att du hittat receptet här genom att länka tillbaka (har jag lånat receptet har jag länkat i inlägget). Mina bilder vill jag stannar här.

9 kommentarer:

Unknown sa...

Mmmm gott :p

Maria sa...

Yummie !! Älskar glass på kokosmjölk ..
=)

Sara sa...

Mm, den ska vi testa i helgen!

Veronica sa...

Mums ser så gott :-)
Får nog fixa glassmaskin
Ha en bra dag :-) Kram

Unknown sa...

Gott, gott! :) Det blir så fräscht att göra glass på kokosmjölk! Mums!
Ha en fin fredag!
Kram kram
//Lana

Marja - Baka Sockerfritt sa...

Vilken fin färg glassen fick av bären! Gott med nygjord glass till chokladkakan :)Kan dock tänka mig att speciellt björnbär kan bli lite knastrigt i om man inte silar dom (som jag har märkt då jag själv använder björnbär ;))

Fröken M sa...

men shit va gott det där såg ut !!
haha... tro mig, hade inte killarna skvätt ner mig så att jag "ändå" var genomblöt hade jag aldrig badat för det var inte skönt någonstans !! ;)

Anonym sa...

Vilken glassmaskin använder du dig av och är du nöjd med den?
Vänligen
Stina

Erikas LCHF till vardag och fest sa...

Stina: Vi har en Musso Lussino (länk). Den är stor och den tar lite plats men vi är väldigt nöjda med den. :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...