fredag 4 januari 2013

Saffranspannacotta med hallonspegel

Saffranspannacotta med hallonspegel

Till nyårsafton gjorde jag en saffranspannacotta med hallonspegel till efterrätt. Den blev riktigt god och hallontäcket passade mycket bra ihop med saffransmaken. Jag sötade med lite, lite strösocker (var osäker på om honung skulle passa i smaken) då jag trodde att barnen inte skulle gilla den annars men självklart kan man göra pannacottan helt osötad om man vill. Nästa gång ska jag testa att inte söta alls.

Hela familjen har varit ledig i två veckor nu och vi har bara tagit det lugnt och njutit av dagarna. Oftast sitter hela familjen och läser i varsin bok eller så spelar vi spel tillsammans. Det är härligt att känna att vi har tid att umgås och att vi inte har några måsten. På måndag börjar skola och jobb igen så jag njuter lite extra av de sista lediga dagarna innan vardagen drar igång med fullfart igen. Trevlig fredag!




SAFFRANSPANNSCOTTA MED HALLONSPEGEL
8 st

Saffranspannacotta:
10 dl vispgrädde
4 gelatinblad
2 paket saffran
1 tsk äkta vaniljpulver
Ev. sötning efter tycke och smak

Hallonspegel:
250 g hallon
1 gelatinblad

Gör så här:
Saffranspannacotta: Lägg gelatinbladen i kallt vatten i minst 5 minuter. Blanda vispgrädde, saffran, vaniljpulver och eventuell sötning i en kastrull och koka upp. Ta av plattan. Krama ur gelatinbladen och rör ner i den varma vätskan så att de smälter. Låt svalna något och häll upp i glas. Täck med plastfolie och ställ i kylskåpet minst tre timmar.

Hallonspegel: Lägg gelatinbladet i kallt vatten i minst 5 minuter. Tina hallonen om de är frysta. Mixa hallonen med en stavmixer och passera genom en sil för att bli av med kärnorna. Koka upp hallonmoset och ta av från värmen. Krama ur vätskan ur gelatinbladen och rör ner i hallonen. Låt svalna och fördela över den stelnade saffranspannacottan. Förvara kallt tills servering.


Låna gärna mina recept till din blogg men tala gärna om att du hittat receptet här genom att länka tillbaka (har jag lånat receptet har jag länkat i inlägget). Mina bilder vill jag stannar här.

7 kommentarer:

Maria sa...

SÅ enkelt och SÅ gott !!
Bästa efterrätten tror jag..
:)

Therese sa...

Mums så gott det låter! Måste testa med saffran jag också.

Erika Skogly sa...

Vilka härliga färger!

Unknown sa...

Oh, vad gott! Saffranspannacotta hade vi till julafton! Färgkombo är så läcker på din pannacotta! :)
Ha en toppen fredag!
//Lana

monkan sa...

Pannacotta - bästa efterrätten som finns! Blir gott med alla smaker tycker jag!
/M

Anna sa...

Spännande, ser jättefint ut.

Kikki Sandström Inspiratör o Coach sa...

Pannacotta är supergott och du kan skippa sockret nästa gång. Inte ens en kock som jag känner använder socker i sin pannacotta - och han är INTE LCHF:are.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...