lördag 19 januari 2013

Focaccia (LCHF)

Focaccia

Förr bakade jag ibland focaccia på helgerna och så åt vi det fyllda brödet till lunch. Nu har jag testat en LCHF-focaccia och det blev verkligen supergott. Receptet på brödet är från Annika Rognebys bok "Bakglädje till vardags och fest" och focaccian kan fyllas med valfri fyllning. Det är något speciellt med fyllda bröd, de är som en måltid i sig med "allt-i-ett".

Brödet kan ätas som det är till lunch eller varför inte som tillbehör till en god soppa. Fyllningen kan varieras efter tycke och smak. Här valde jag fetaost, svarta oliver och rödlök men jag har också testat skinka och soltorkade tomater. Ska man ut på picknick är focaccia perfekt att packa ner i matsäcksväskan.




FOCACCIA (LCHF)

Bröd:
4 ägg
200 g philadelphiaost
100 g smält smör
2 dl mandelmjöl
2 msk fiberhusk
1 tsk salt
1,5 tsk bakpulver

Valfri fyllning, jag valde detta:
100 g fetaost
Svarta oliver
Rödlök
Flingsalt
Olivolja

Gör så här:
Vispa äggen fluffigt. Tillsätt philadelphiaosten och vispa till en slät smet. Smält smöret och vispa ner det. Blanda de torra ingredienserna i en bunke och vispa ner dem i smeten. Häll smeten i en smord form (ca 15x23 cm). Tryck ner valfri fyllning i smeten, ringla över olivolja och strö ut lite flingsalt. Grädda i ca 25 minuter i 200 grader i mitten av ugnen. Äts gärna lite ljummen.


Receptet hämtat från Annika Rogneby


Låna gärna mina recept till din blogg men tala gärna om att du hittat receptet här genom att länka tillbaka (har jag lånat receptet har jag länkat i inlägget). Mina bilder vill jag stannar här.

11 kommentarer:

Jennifer sa...

Det såg verkligen supergott ut! :) Det ska jag testa någon gång.

Marja - Baka Sockerfritt sa...

Vilket bra recept! Riktgit gott, och luftigt, ser det ut att vara!

ryskadockor sa...

Låter jättegott! Roligt med olika varianter på lchf-bröd! :)
Ha en fin lördagskväll!
Kram
//Lana

My kind of Perfect sa...

My kind of Perfect är sidan som strävar efter att alla ska säga att de är perfekta, eftersom de är unika. Jag vill slå ett slag för att det varje dag kommer ut nya reflektioner på nya sidan My kind of Perfect. Om att våga välja sina drömmar, att faktiskt tänka INNANFÖR boxen och som idag om rädsla och gamla erfarenheters makt. Gå gärna in och läs :)

cosmoscatten sa...

Foccacia har jag velat testa länge, detta såg ju supergott ut. Sparar receptet :)

Maria sa...

Brukar också göra dessa!! Perfekt att ha i frysen .. och SÅ goda!
:)

Anna sa...

Men ååååh! Focaccia är nästan det enda bröd jag verkligen saknar med lchf så det måste ju absolut testas!

Kikki Sandström Inspiratör o Coach sa...

Ser verkligen intressant ut! Allt-i-ett är en klar favvo hos mig!

Cam sa...

Ja, gör lammfärsbiffar! Det blir ju supergott, verkligen! :)

Detdär såg ju inte heller så fel ut. Ska prova!

Karin sa...

Focaccia skulle jag ha bakat för ett tag sen men det blev aldrig av. Jag får kanske ta tag i det i helgen :) Som du säger man kan fylla det med nästan vad som helst! :)

Anonym sa...

Har bakat den, fast med 3 ägg, blev jättebra med förstekt rödlök och ost på. Tack! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...