lördag 2 februari 2013

Fibrexlimpa (LCHF)

Fibrexlimpa

Vad härligt det är med helg och idag har jag ingenting planerat, det känns så skönt! Vi startade lördagen med en härlig frukost med te och rostat bröd. Jag bakade en fibrexlimpa igår som vi rostade och åt med smör och ost, vilket blev jättegott. Receptet är nästan det samma som till Ulrikas frallor men jag har tillsätt extra vätska.

Sonen är genomförkyld och orkar inte göra mycket så det blir en lugn dag idag. Jag skulle tippa på att vi läser lite böcker och kanske spelar något sällskapsspel. Till lunch idag blir det rester av gårdagen tacogratäng och ikväll bjuder maken på boeuf bourguignon, alltså ingen matlagning alls för mig idag.




FIBREXLIMPA (LCHF)

1 dl fibrex (eller 3 msk strömald fibrex)
1 dl vatten
1 dl bakprotein (jag använde bakepro)
2 dl kokosnötsmjöl
4 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
1 msk brödkrydda
2 msk linfrön
4 ägg
2 dl kesella (eller creme fraiche eller turkisk yoghurt)
1 dl vispgrädde
2 dl vatten
50 g kokosfett eller smör

Gör så här:
Blanda fibrex och 1 dl vatten i en liten skål och låt stå och svälla. Blanda alla torra ingredienser i en skål och blanda väl. Vispa ihop ägg med vispgrädde, vatten (2 dl), kesella och smält kokosfett. Blanda ihop alla ingredienser och häll smeten i en 1,5-liters brödform. Låt smeten svälla 5-10 minuter. Grädda i ca 60 minuter i 175 grader i mitten av ugnen. Om brödet har en innertemperatur på 90 grader är brödet klart. Låt bröden svalna under bakduk innan det skivas upp.


Låna gärna mina recept till din blogg men tala gärna om att du hittat receptet här genom att länka tillbaka (har jag lånat receptet har jag länkat i inlägget). Mina bilder vill jag stannar här.

12 kommentarer:

Cattis sa...

mums!

Unknown sa...

ser fint ut!
här bakas det faktiskt oxå idag, va längesen!
rester till lunch och ikväll ska vi fira lillasyster som fyllt 30....

Unknown sa...

Gott med nybakat! :)
Roligt med nya lchfbröd-recept! :)
Ha en fin lördag!
Kram
//Lana

monkan sa...

Ser gott ut! Skulle också baka och upptäckte att mitt bake pro var slut...verkligen inte varit någon ordning på mig den här veckan! ;)
/M

Margot sa...

Brödet ser jättefint ut, det ska jag baka redan idag! Tråkigt med förkylning, hoppas sonen kryar på sig snabbt!
Ha en trevlig helg!
Margot

Kikki Sandström Inspiratör o Coach sa...

Vad är fibrex och vad är bakepro=

Anna sa...

Tack :D
Usch vad tråkigt att han är sjuk, krya på!
Brödet ser jättegott och fint ut tycker jag. kram kram

Anonym sa...

Vad är BakePro?

Mats i Norrköping sa...

Hej!
Bakade detta igår och när man rört ihop allt så var man ju lite skeptiskt till om detta skulle bli ett bröd men oj vad gott det blev! Och brödrosten plockades fram ur långtidsförrådet med!=)
Tack för att du delar med dig med goda recept!
/M

Erikas LCHF till vardag och fest sa...

Kikki Sandström: Fibrex är ett glutenfritt, torkat fiber som man kan hitta i glutenfrihyllan. Bakepro är ett proteinpulver framtaget för användning i matlagning och bakning, beställs enklast på nätet.

Erikas LCHF till vardag och fest sa...

Anonym: Bakepro är ett proteinpulver framtaget för användning i matlagning och bakning, beställs enklast på nätet, ex Bodystore (länk).

Anonym sa...

Godaste brödet på väldigt länge. Jag använde fibrex strö och pytsade i två msk surdegskultur för glutenfria degar. Kryddorna blev kummin,anis pch fänkål.Tack för bra recept!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...