torsdag 7 februari 2013

Blomkålsmos med kräftstjärtar och dill

Blomkålsmos smaksatt med kräftstjärtar och dill

För ett tag sedan gjorde jag fisktimbaler som jag fyllde med blomkålsmos smaksatt med kräftstjärtar och dill. Den här gången gjorde jag moset för sig och serverade med fisk, vilket blev jättegott. Moset passar väldigt bra till olika typer av fisk.



BLOMKÅLSMOS MED KRÄFTSTJÄRTAR OCH DILL
3-4 pers

1 blomkålshuvud
0,5-1 dl vispgrädde
En klick smör
0,5 burk (85 g)kräftstjärtar
2 msk dill
Salt och vitpeppar

Gör så här:
Skölj och dela blomkålen i buketter. Lägg blomkålen i en skål som kan köras i micron, häll i lite grädde. Tillaga blomkålen i 10-15 minuter på högsta effekt, känn efter med en provsticka att blomkålen blivit mjuk. Mixa blomkålen med en stavmixer, klicka i lite smör och tillsätt eventuellt mer grädde. Smaksätt med salt och peppar. Grovhacka kräftstjärtarna och rör ner i moset tillsammans med dillen.


Låna gärna mina recept till din blogg men tala gärna om att du hittat receptet här genom att länka tillbaka (har jag lånat receptet har jag länkat i inlägget). Mina bilder vill jag stannar här.

8 kommentarer:

Millis - JimpsMillis LCHF sa...

Mmm vad gott! Blomkålsmos är en favorit och smaksatt mos kan aldrig bli fel :)

Annika sa...

Mums! :)

Fröken Nilsson sa...

mmmmm detta måste jag testa!!

Angelica - Vardagsliv med LCHF sa...

Och kräftor som är så gott!!

Karin sa...

Mmmums va gott! :)

Maria sa...

Åhh låter jättegott!! Och smidigt .. Säkert jättegott till stekt/kokt fisk. :)

ryskadockor sa...

Spännande! Måste testas! :)
Ha en fin dag!
Kram kram
//Lana

monkan sa...

Lät riktigt gott till fisk!
/M

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...