fredag 26 juni 2015

Gäster, ostar och god mat

Goda ostar från Boxholm

I onsdags hade vi bjudit hem en arbetskollega till mig och hennes man på middag. Det blev en trevlig kväll med mycket prat och god mat. När de kom hade de med sig goda ostar från Boxholm, vilket passande extra bra eftersom de bor i Boxholm. Jag älskar Boxholmsostar, så dessa ska vi njuta av. Vallonosten har jag inte ätit tidigare och den går tydligen bara att köpa i Boxholm, det ska bli spännande att smaka den.

Till förrätt bjöd vi på Västerbottenpaj med tillbehör. Till varmrätt gjorde vi torskrygg med syrade tomater, vitvinssås och sparris, en av mina absoluta favoritmaträtter. Till förrätten och varmrätten drack vi ett jättegott vitt vin, Saint-Véran (nr 5222 på Systembolaget), som passade perfekt till både pajen och torskryggen. Till efterrätt åt vi amarettomarinerade jordgubbar med mandelcrunch och vispad grädde. Väldigt gott!

Boxholms Vallonost

Dukat med rosa rosor

Vi bjöd på:
Västerbottenpaj med tillbehör
Torskrygg med sparris och syrade tomater
Amarettomarinerade jordgubbar med mandelcrunch


Låna gärna mina recept till din blogg men tala gärna om att du hittat receptet här genom att länka tillbaka (har jag lånat receptet har jag länkat i inlägget). Mina bilder vill jag stannar här.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Innehåller ostarna E235 som finns i deras gräddost? //Pernilla

Erikas LCHF till vardag och fest sa...

Pernilla: Nej, ingen av dessa innehåller E235.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...