söndag 17 maj 2015

Äppelpaj i portionsformar (osötad)

Äppelpaj

I fredags åt vi äppelpaj till eftermiddagskaffet... lyxigt och gott! Jag gjorde pajen i portionsformar, perfekta att ställa fram och alla får varsin. Äppelpajen går att äta både varm och kall, jag lät formarna svalna så att de gick att ställa fram på köksbordet så innehållet var någon ljummet vilket var väldigt gott. Jag serverade en klick vispad grädde till.

Äpplen är ju väldigt söta i sig själva så jag tycker inte att det behövs sötas något mer i pajen. Jag äter sällan frukt som den är men tycker att det är kul att baka med olika typer av frukter eftersom det ger en naturlig sötma.





ÄPPELPAJ I PORTIONSFORMAR (OSÖTAD)
3 pers

1 stort äpple
Kanel

Smuldeg:
1 dl sötmandel
0,5 dl kokosflingor
2 krm mald kardemumma
2 krm mald kanel
1 krm äkta vaniljpulver
50 g smör, rumstempererat

Gör så här:
Smörj tre små pajformar, diameter 9-10 cm, med smör. Skala och tärna äpplet. Fördela äppelbitarna i pajformarna och strö kanel över. Värm i ugnen i 10 minuter i 200 grader.

Rör ihop alla ingredienser till smuldegen och klicka ut över de varma äpplena. Tillaga i ytterligare 10-15 minuter. Låt svalna något eller helt. Servera med vispad grädde.


Låna gärna mina recept till din blogg men tala gärna om att du hittat receptet här genom att länka tillbaka (har jag lånat receptet har jag länkat i inlägget). Mina bilder vill jag stannar här.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Oj va mycke go mat du hade här!
Återkommer och inspireras.
:)

/Gäst

Elin sa...

Det här var SÅ GOTT! Har ju ätit lchf ett tag så jag är ju van vid att det inte är så sött. Men ändå en positiv överraskning! Hade inga kokosflingor hemma, tog kokosmjöl istället, vart super!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...