lördag 9 maj 2015

Bakning och god frukost/lunch

Avokado, keso och kaffe

Sist jag handlade köpte jag med mig avokado hem. Jag tycker avokado är svårt att köpa eftersom det är ett lotteri om den är bra eller inte, men den här gången hade jag riktigt tur och alla som jag köpte hem har varit perfekta. Till frukost/lunch idag blev det därför avokado och keso, gott och enkelt... och en kaffe till förstås.

Jag har jag bakat en del idag. Först blev det två av mina frölimpor (utan valnötter och bara med mandel). Det är lite roligt att titta på de färdiga limporna för trots exakt samma smet är den ena mörk och den andra ljus. Formarna jag använder är väldigt olika, den ena smörjer jag bara med smör och inget fastnar någonsin (där blir brödet mörkt) och den andra formen täcker jag med bakplåtspapper (det brödet blir ljust).

Jag blev sugen på att baka en kaka också. Det blev ett experiment till en snickerskaka. Kakan är inte riktigt klar ännu, så vi får se om den blir god... jag hoppas det.

Perfekt avokado

Kaffe

Två frölimpor med samma smet men de är
olika mörka eftersom formarna är olika

Jag håller på att göra en snickerskaka


Låna gärna mina recept till din blogg men tala gärna om att du hittat receptet här genom att länka tillbaka (har jag lånat receptet har jag länkat i inlägget). Mina bilder vill jag stannar här.

1 kommentar:

Marja - Baka Sockerfritt sa...

Avokado är så gott, men håller med om att de ofta är dåliga (ex trådiga, bruna etc). Vad gott med limpa och sedan snickerskska!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...