torsdag 6 juni 2013

Skagencheesecake (LCHF)

Skagencheesecake

För att fira Sveriges nationaldag tänkte jag bjuda er på något helt fantastiskt gott. En somrig och fräsch skagencheesecake som passar perfekt som förrätt eller som tillbehör på midsommarbordet och buffén. Eller så äter man en lite större bit som en egen måltid bara för att den är så himla god. Vi äter den gärna till lunch en varm sommardag så den passar verkligen till alla tillfällen.

Nu har jag fyra dagar ledigt tillsammans med familjen och jag tänker njuta av varje sekund. Jag hoppas att ni får en härlig dag!




SKAGENCHEESECAKE (LCHF)

Botten:
300 g av Erikas frölimpa kryddat med brödkrydda (eller mandel- och valnötsbrödet)
75 g smör

Cheesecakesmet:
250 g skalade räkor
4 dl creme fraiche
1 dl majonnäs
125 g färskost med pepparotssmak
0,5 dl finhackad dill
2 msk röd stenbitsrom
0,5 rödlök
4 gelatinblad

Garnering:
Skalade räkor
Citron
Röd stenbitsrom
Dill

Gör så här:
Botten: Mixa brödet och smöret i en matberedare. Smöra en springform, diameter 24 cm, och tryck ut degen (jag klämde fast ett bakplåtspapper i botten på formen). Ställ kallt.

Cheesecakesmeten: Lägg gelatinbladen i kallt vatten 5-10 minuter. Grovhacka räkorna och finhacka löken. Rör ihop 3 dl av creme fraichen med majonnäs och pepparrot. Blanda sedan ner dill, rom och rödlök. Värm 1 dl av creme fraichen försiktigt i en kastrull. Krama ur gelatinbladen och rör ner i creme fraichen när den blivit varm. Ta av från värmen och rör ihop med den andra smeten. Häll cheesecakesmeten i springfomen, täck med plastfolie och låt stå i kylskåpet minst 5 timmar.

Vid servering garnera med skalade räkor, citronskivor, rom och dill.


Jag har utgått från ett recept från Matplatsen

Låna gärna mina recept till din blogg men tala gärna om att du hittat receptet här genom att länka tillbaka (har jag lånat receptet har jag länkat i inlägget). Mina bilder vill jag stannar här.

11 kommentarer:

minmat.lchf sa...

Ser riktigt gott ut :-)
Måste testas, älskar sånt där.
Ha en bra dag

Unknown sa...

Låter jättegott! Smaskens!
Ha en toppen dag!
Kram
//Lana

Mitt liv som fru L sa...

Jösses så gott! Det där ska jag prova å göra till midsommar tror jag!

Njut av din familj! Jag hoppas att du får underbara dagar med massa soool :)

Kram C <3<3<3

Sukkerspinnengelen sa...

Gratulerer så mye med nasjonaldagen!

Dette ser helt nydelig ut, men hva er stenbitsrom?

Marja - Baka Sockerfritt sa...

Vilken god rätt! Skulle sitta fint på ett buffébord i sommar!

cosmoscatten sa...

Låter ju helt fantastiskt :) trevlig nationaldag!

Magda sa...

Mums! Ser jätte jätte JÄTTEGOTT ut.

Maria sa...

Ser underbar ut!! Älskar dessa matiga tårtor ..
=)

Erikas LCHF till vardag och fest sa...

Sukkerspinnengelen: Det står stenbitsrom på burken och kallas så i Sverige även om romen kommer från fisken Sjurygg (Cyclopterus lumpus). Lite missvisande att kalla det stenbitsrom eftersom det är hanen som kallas stenbit, honan kallas kvabbso. :)

Veronica sa...

Går den att frysa och sedan ta fram och garnera?

Erikas LCHF till vardag och fest sa...

Veronica: Jag vet inte. Jag skulle nog inte tina upp räkorna till innehållet och sedan frysa in dem igen... men jag har inte testat.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...