fredag 28 juni 2013

Egna odlingar

Chili, basilika och tomat

Visst är det härligt att äta egenodlad mat! I år odlar vi bland annat basilika, paprika, squash och ruccola. På trädgårdskvällen som Algots skola anordnade för några veckor sedan köpte vi chili- och tomatplantor. Vi är även ett jordgubbsland som brukar ge väldigt goda jordgubbar och det är fullt med jordgubbar på gång där nu. Dessutom har vi några fruktträd som förhoppningsvis ger frukt i år.

Jag har absolut inga gröna fingrar så hemma hos oss är det Magnus som sköter plantering och skötsel av växterna. Däremot är jag mer än gärna med och njuter av skörden. :)

Odlar ni något eget?

Gräslök

Jordgubbsland

Sparris, jordgubbar och ruccola


Låna gärna mina recept till din blogg men tala gärna om att du hittat receptet här genom att länka tillbaka (har jag lånat receptet har jag länkat i inlägget). Mina bilder vill jag stannar här.

6 kommentarer:

monkan sa...

Vilket härligt jordgubbsland! Det är sommar plocka egna gubbar! Tyvärr så har varken jag el maken intresse...suck. Jag har gett upp mina odlingsförsök, hehe.
I år står en basilika och en timjan i min örttrappa och en ranglig chili med en blomma! i köksfönstret. Kanske måste flytta ut den nu när det är varmt!

Ha en skön helg!
/M

Mitt liv som fru L sa...

Blir något avis på att ni odlar sparris och zucchini ;) Det som är så gott!
Håller med det är sån lyx att odla och sen bara gå ut i trädgården och ta det man vill ha!
Jag odlar: Jordgubbar, sallad, ruccola, salladslök, fänkål och massa örter!

Ha en fin dag :)
Kram C <3<3<3

Anonym sa...

Det är så härligt att plocka egenodlat, oavsett vad det är :).
Vi har ett jordgubbsland med kanske 40 plantor så det brukar räcka både till att stoppa direkt i munnen och så lite sylt eller saft. Vi har en rabarber som är av monstersort, den bara växer och växer! Vi har även ett äppel- och ett päronträd som tyvärr inte ger så mycket frukt, vi beskär säkert fel eller nåt...
I år har vi även tomater. Vi köpte sex plantor för 50 kr på Lidl av alla ställen och tänkte att går det så går det. Nu är de gigantiska och det är fullt med tomater på :). Dottern har lyckats med att fröså basilika och den är stor och fin nu.

Unknown sa...

Vad du är duktig! Så mycket du odlar! Kul!
Nej, jag odlar ingenting, inte än...men börjar mer och mer fundera på att skaffa mig ett växthus och jordgubbsland! :)
kram
//Lana

Marja - Baka Sockerfritt sa...

Visst är det skojjigt att odla eget! Inte för att jag har så mycket, men lite bär etc. Lite husligt och fint tycker jag det är också :)

Erikas LCHF till vardag och fest sa...

Mitt liv som fru L: Fänkål har jag aldrig testat att odla. Det ska jag försöka komma ihåg till nästa år.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...