torsdag 13 juni 2013

Restaurang AG i Stockholm

Hängmörat kött hängde i entrén

Inför vår minisemester i Stockholm efterfrågade jag restaurangtips av er läsare och fick ett tips från Serro om restaurang AG. Vi kollade upp restaurangen och bokade ett bord där.

AG är en köttrestaurang där man möts av stora köttstycken som hängmöras i inglasade kylar i entrén. Köttet i restaurangen kommer från Fällmans kött och vill man äta riktigt gott kött kan jag rekommendera ett besök hos AG, kom dock ihåg att boka bord i tid för det är en populär restaurang.

Vi åt fantastisk god mat under hela middagen. Det rekommenderades att beställa in lite olika förrätter att dela på, så vi valde en avokadosallad, mozzarella samt lättrökt bacon. Baconet var helt otroligt smakrikt. Jag och Magnus valde entrecôte för två personer till varmrätt och det var en helt galet stor köttbit som serverades.

Det är riktigt roligt att gå på restaurang med Algot. Han är snart åtta år och en riktig finsmakare. Hans absoluta favoriträtt är oxfilé och bearnaisesås och till hans stora lycka hade de grillspett med oxfilé och grillade grönsaker med bearnaisesås till. Algots portion var också väldigt stor så jag och Magnus fick möjlighet att smaka även den. Så här i efterhand skulle jag också ha valt oxfilé för den var snäppet godare enligt mig.

Trots mycket mat lyckades jag trycka ner en efterrätt och efter besöket var min mage dubbelt så stor som vanligt. Vi är väldigt nöjda med vårt besök på restaurang AG. Tack för tipset Serro!

Här kommer massor med bilder på det vi åt under kvällen.

Innan maten serverades grillat surdegsbröd och lardo

Förrätt:
Grillat lättrökt bacon
Mozzarella
Avokadosallad med tomatillo, lime och koriander

Min och Magnus varmrätt:
Entrecôte på ben
(köttbiten var gigantiskt stor)

Tillbehör till köttet

Vass kniv att skära köttet med

Redo att hugga in...

... med ett glas rött till!

Algots varmrätt:
Grillspett med oxfilé och grönsaker

Min dessert:
Grönmögelost och krämig getost

Magnus dessert:
Créma Catalana

Algots dessert:
Kladdkaka med lättvispad grädde

Vinkylen


Låna gärna mina recept till din blogg men tala gärna om att du hittat receptet här genom att länka tillbaka (har jag lånat receptet har jag länkat i inlägget). Mina bilder vill jag stannar här.

3 kommentarer:

monkan sa...

Åh, vad gott det ser ut!
Har hört om den restaurangen måste prova!
Kram/M

Anonym sa...

Men så kul att ni gillade mitt tips! Fantastiskt ställe!
/Serro

maria sa...

Ser underbart gott ut. Tack för tipset!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...