söndag 2 juni 2013

Pasta á la Jacob (LCHF)

Pasta med seranoskinka, tomater, fetaost, gröna oliver och pesto

Har ni en favoriträtt som ni alltid åt förr men som inte riktigt hittat in i LCHF-världen? Innan jag och Magnus började äta LCHF lagade vi jätteofta en pastarätt som var helt fantastiskt god och det blev nästan en tradition på fredagskvällarna att äta den för att fira in helgen. Igår gjorde jag den för första gången LCHF-style och det var absolut inte sista gången kan jag tala om. Jag hade verkligen saknat den här maträtten.

Originalet ska egentligen innehålla tortellini med det gick alldeles utmärkt med LCHF-tagliatelle. Hela pastarätten går ut på att toppa pastan med tomat, fetaost, gröna oliver, pesto och seranoskinka. Och glöm inte att ringla över citronolivolja, det blir så gott! Smakerna "gifter sig" som det så fint heter. Dessutom är tallriken en riktig färgklick att titta på.

Att pastarätten är döpt efter Jacob beror på att Magnus blev bjuden på detta hos en arbetskamrat som heter Jacob för många år sedan och sen kom receptet hem till oss. Nu delar jag med mig av det till er, smaklig måltid!


Jo, jag lovar... det är pasta under alla tillbehören ;)


PASTA Á LA JACOB (LCHF)
3 pers

Pasta:
4 ägg
1 dl vatten
0,5 dl fiberhusk
2 msk kokosnötsmjöl
1 tsk salt

Tillbehör:
Seranoskinka
Tomater
Fetaost
Gröna oliver
Pesto (jag använde mandelpesto)
Citronolivolja

Gör så här:
Pasta: Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Vispa ihop ägg och vatten i en annan skål. Använd elvisp och vispa långsamt ner vätskan i fiberhuskblandningen. Häll sedan ut smeten på två bakplåtspapper, lägg plastfolie över och kavla ut tunnt. Ta bort plastfolien och tillaga i ca 10 minuter i 125 grader (varmluft). Ta ut och skär pastan i tagliatelle. Hit kan förberedas i förväg och förvaras i kylskåpet eller frysas in.

Tärna tomaterna och fetaosten. Lägg alla tillbehören i skålar. Värm på pastan om den kallnat. Servera pastan på tallrik och lägg på tillbehören. Ringla citronolivolja över maträtten.


Låna gärna mina recept till din blogg men tala gärna om att du hittat receptet här genom att länka tillbaka (har jag lånat receptet har jag länkat i inlägget). Mina bilder vill jag stannar här.

7 kommentarer:

Unknown sa...

Mmm...gott, gott!
Jag är så glad att du tycker om mitt recept på pasta! :)
Nästa helg blir det att göra massor med lchf-pasta och frysa in! :)
Ha en fin söndag!
Kram kram
//Lana

Maria sa...

Låter jättegott!!
=)

Sandra - Fru Bogren sa...

Vad gott det låter!! Har aldrig testat LCHF pasta, men är väldigt nyfiken på hur det smakar så jag får ta och testa nån dag :)

Mitt liv som fru L sa...

Vilken smarrig rätt! Gillar färgerna också!

Kram C <3

Anonym sa...

Det där lät supergott!! De måste jag testa!

Unknown sa...

Haha jag funderade lite på var pastan var ;)
Misstänker att detta är ljuvligt, med lr utan pasta!
Kraaam <3<3<3

cosmoscatten sa...

Gud så gott!!!!!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...