onsdag 11 november 2015

Mejerifria squashfrallor med kanel och rostad mandel (LCHF)

Frallor med kanel och rostad mandel

Dessa frallor har jag ju glömt att ge er receptet på. Jag har utgått från receptet på mina mejerifria squashfrallor men smaksatt frallorna med kanel och rostad mandel. De får en härligt julig smak.

Jag tycker att november är bedrövligt mörk och jag längtar verkligen efter julen nu. Julen är min favorit på hela året. Ljusen, dofterna, smakerna, julmusiken och känslan av att det är jul är underbar. Jag har börjat planera inför julen och i frysen ligger redan några maträtter och väntar. Dessutom har jag några godsaker att bjuda er på under julmånaden.





MEJERIFRIA SQUASHFRALLOR MED KANEL OCH ROSTAD MANDEL (LCHF)
10 st

100 g mandel (eller mandelmjöl)
100 g valnötter
50 g solroskärnor
100 g grovhackad mandel
1 dl kokosnötsmjöl
2 msk fiberhusk
1 tsk salt
2 tsk bakpulver
1 msk kanel
300 g grovriven squash
6 ägg

Topping:
Valfria frön (jag använde chiafrön)

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Rosta valnötterna och solrosfröna i ugnen medan ugnen värms upp, rör om ibland och håll koll så att de inte bränns. Mixa mandel (ej de grovhackade), valnötter och solrosfrön till mjöl. Rosta de grovhackade mandlarna och blanda alla torra ingredienser i en bunke. Vispa ihop ägg och den rivna squashen i en separat bunke. Blanda allt och låt smeten svälla i 5-10 minuter.

Forma smeten till runda bollar med lätt fuktade händer och placera ut på en bakplåt, platta till frallorna. Toppa med valfria frön. Grädda i 25-30 minuter i 200 grader tills frallorna har fått fin färg. Låt svalna på galler under bakduk.


Tips:
- Byt ut valnötterna mot mandel eller andra nötter för att variera smaken på brödet.


Låna gärna mina recept till din blogg men tala gärna om att du hittat receptet här genom att länka tillbaka (har jag lånat receptet har jag länkat i inlägget). Mina bilder vill jag stannar här.

1 kommentar:

Unknown sa...

Ser jättegoda ut. Dina mejerifria squachrutor såg också riktigt smarriga ut

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...