onsdag 4 november 2015

Pizza Toscana

Pizza Toscana

När vi var i Viareggio, Italien, i somras åt vi fantastiskt goda pizzor på "Mai dire Pizza". En av pizzasorterna hette Toscana och var toppad med god salami från Toscana, Chianti Classico-vin och svarta oliver. Den var underbart god.

När vi kom hem gjorde vi en LCHF-pizza med samma topping. Mycket gott! Vi drack naturligtvis Chianti Classico-vin till pizzan, vilket passade perfekt.

Toppad med salami, Chianti Classico och svarta oliver

Gott vin


PIZZA TOSCANA
(jag har inga exakta mått på toppingen)

Valfri pizzabotten, jag använde "Fantastisk pizzabotten" (du hittar andra recept på pizzabotten under etiketten "Recept - Pizza")

Topping:
Tomatsås (jag brukar fräsa finhackad gul lök och koka ihop med krossade tomater, basilika, salt och svartpeppar)
Riven ost
Italiensk salami, mild (jag använde Salami Rustico, ca 100 g tunna skivor)
2-3 msk Chianti Classico, italienskt rött vin
Svarta oliver

Gör så här:
Förgrädda pizzabotten om det recept du använder kräver det (jag förgräddade min botten i 20 minuter i 180 grader). Toppa sedan pizzabotten med tomatsås, riven ost, italiensk salami (lägg den gärna ganska tätt). Droppa vinet över salamin och fördela ut oliverna. Tillaga pizzan tills osten smält (jag höjde värmen till 250 grader i 8-10 minuter).


Låna gärna mina recept till din blogg men tala gärna om att du hittat receptet här genom att länka tillbaka (har jag lånat receptet har jag länkat i inlägget). Mina bilder vill jag stannar här.

1 kommentar:

Maria sa...

Gott! Det är ju så mycket godare med egen pizza.
Har tyvärr inte varit i Italien än men det står på min "to-do"lista.
:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...