tisdag 12 november 2013

Möra kycklingfiléer

Möra kycklingfiléer och blomkålsris

Det här är en favoriträtt som vi åt ofta under vårt första år med LCHF. Nu var det ett tag sedan men i helgen plockade jag fram receptet igen och lagade dessa underbart möra kycklingfiléer i gräddig sås. Kycklingen är god att äta till blomkålsris, kokt blomkål, broccoli eller varför inte bara en god sallad.

Det är konstigt hur man kan glömma bort vissa maträtter ett tag för att sedan upptäcka dem igen. Jag kan inte förstå att jag inte lagat den här kycklingrätten på ett tag, den är ju jättegod. Hela familjen slickade nästan faten. :)

Möra filéer i gräddig sås

Kycklingfilé



MÖRA KYCKLINGFILÉER
6 pers

6 kycklingfiléer
5 dl vispgrädde
3 dl creme fraiche
1 msk soja
8-10 soltorkade tomater, strimlade
2 vitlöksklyftor, pressade
Salt och svartpeppar

Gör så här:
Lägg kycklingfiléerna i en ugnssäker form. Blanda övriga ingredienser och häll över kycklingen. Gratinera i ugnen ca 1,5 timme i 175 grader. Vänd kycklingfiléerna ett par gånger under tillagningen.


Receptet hämtat från Matplatsen


Låna gärna mina recept till din blogg men tala gärna om att du hittat receptet här genom att länka tillbaka (har jag lånat receptet har jag länkat i inlägget). Mina bilder vill jag stannar här.

9 kommentarer:

Martina sa...

Mmmm, gott! Ibland behöver man återupptäcka sina favoriträtter igen ;-)

Cissispringer sa...

Jag gör en variant på den där och håller fullständigt med. Vissa favoriter glöms bort åh så blir jag förvånad när jag hittat receptet igen att jag någonsin kunnat glömma ett sånt gott recept!

Unknown sa...

Gott!
Brukar göra så med fläskkotletter, men kanske ska testa med kycklingfiléer också! :)
Ha en fin dag!
Kram <3
//Lana

monkan sa...

Sådär är det; gamla godingar som återupptäcks! Såg jättegott ut, den såsen till fläskfilé? ;)

Och dina kakor från förra inlägget måste jag nog prova...julen firas hos oss i år och jag har för avsikt att göra det mesta lchf! Och lite kakor måste jag ha till tre-kaffet på julafton...
Kram/M

monkan sa...

Hehe, nu läste jag ordentligt! Jag gör den rätten med fläskkotletter, ju! ;) Lillemors fläskkotletter, ett recept jag haft sen mitten på åttiotalet... ;) supergott, får prova med kyckling!
/M

Erika Skogly sa...

Så där är det hos oss också. Man hinner glömma mellan varven, men det är ju tur när man kommer ihåg gamla favoriter igen. Ska fixa receptet till crock-poten, det kommer!

Anonym sa...

Låter jättegott men 1,5 timma låter väldigt länge, kycklingfileér brukar ju inte kräva så lång tid i ugnen.

Erikas LCHF till vardag och fest sa...

Anonym: Jag var faktiskt också tveksam angående tiden första gången jag skulle göra dessa men det blir riktigt gott. Risken hade ju kunnat vara att filéerna blev torra och tråkiga men de blir de inte. Kanske räcker det med kortare tid, men det har jag inte testat.

Therese sa...

Jag brukar också göra denna, så god!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...