söndag 3 november 2013

Mugcake med choklad och banan (LCHF)

Mugcake med choklad och banan

Varför har jag inte gjort det här tidigare? Så enkelt och så gott... och framför allt snabblagat!

Jag har alltså testat att göra en mugcake (en muggkaka) som tillagas i micron. Antagligen är jag sist i världshistorien att testa detta men bättre sent än aldrig.

Jag hittade en brun banan (frukt glöms liksom bort hemma hos oss eftersom ingen äter det, så de få gånger vi har bananer hemma blir de lätt bruna) och då passade jag på att göra en mugcake med smak av banan och choklad. Originalreceptet innehöll hasselnötsmjöl som jag bytte till mandelmjöl och jag tog även bort sötningen då jag tyckte att bananen räckte som sötning. Den blev fantastiskt god.

Det var Algot och jag som skulle fika och jag trodde att det skulle bli en liten kaka så jag använde hela bananen och gjorde två stycken kakor på en gång (körde dem en och en i micron). Nu blev de lite större än jag tänk, så jag och Algot delade på en och sen blev det kvällsfika av den andra. Inte för att jag klagade på det! ;)


Kaffe


MUGCAKE MED CHOKLAD OCH BANAN (LCHF)
1 st (2 pers)

0,5 banan
1 ägg
3 msk mandelmjöl
1 msk kokosflingor
1 msk kokosnötsmjöl
2 tsk kakao
0,5 krm äkta vaniljpulver
0,5 tsk bakpulver

Gör så här:
Mosa bananen. Blanda alla torra ingredienser i en skål och vispa sedan ihop med ägg och banan. Smörj en kopp med kokosfett (eller naturell olja) och häll blandningen i koppen (kakan reser sig i micron så se till att ha en kopp som är dubbelt så stor som smeten). Kör på full effekt i micron i 2 minuter. Vicka ur kakan och låt den svalna något.


Jag har utgått från ett recept från Bakasockerfritt


Låna gärna mina recept till din blogg men tala gärna om att du hittat receptet här genom att länka tillbaka (har jag lånat receptet har jag länkat i inlägget). Mina bilder vill jag stannar här.

9 kommentarer:

anna sa...

Så kände jag oxå när jag testade den för första gången. Det är ju så mumsigt. Någon gång har jag lagt i några rutor choklad i oxå, mums!

Anonym sa...

Jag har heller aldrig testat mugcake, muggkaka:) Trodde först att det hette mudcake, och att det skulle vara någon torr, proteinrik sak... Ska nog testa jag med, men utan banan, eftersom jag kör strikt LCHF. Plus för en intressant blogg, har bara följt dig någon vecka!

Erika Skogly sa...

Det är tacksamt när det man ska äta går fort att tillaga. Låter mums!

cosmoscatten sa...

Nej du är inte sist om detta, det är tydligen jag, haha. Gud vilken smart idé och vad gott det låter! Måste testa :) kram

Anonym sa...

Hur blev själva kakan? Är den kladdig eller solid?

Anonym sa...

Jag dubblade receptet och hällde smeten i muffinsformar. Blev 7 st. Hade dem i ugnen i ca 10 min. Blev jättegott. :)

Erikas LCHF till vardag och fest sa...

Anonym: Kakan blir fast (som sockerkaka) rakt igenom. Vet inte om den blir kladdig om man kör den kortare tid i micron... har inte testat (än). :-)

Erikas LCHF till vardag och fest sa...

Anonym: Tack för tipset! Perfekt att kunna göra goda muffins. :-)

Anonym sa...

Hittade hit och testade idag. Länkade i min blogg oxå. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...