lördag 9 november 2013

Granola (müsli)

Granola

Jag har aldrig varit någon müslimänniska och jag har alltid tyckt att müsli har varit ganska torrt och tråkigt. Att jag dessutom inte gillar yoghurt har väl inte hjälpt till direkt.

Nu har jag i alla fall testat att göra granola och den är jättegod (man kan äta den med sked direkt från burken om man vill, även om det inte är att rekommendera eftersom man lätt äter alldeles för mycket). Eftersom jag inte gillar yoghurt äter jag cremefraichegrädde till min granola och det blir supergott!



GRANOLA (MÜSLI)

4 dl mandel
1 dl solrosfrön
1 dl pumpafrön
0,5 dl kokosflingor
2 msk kanel
1 tsk kardemumma
3 msk kokosfett
1 msk honung (kan uteslutas)

Gör så här:
Hacka mandeln (jag kör den snabbt i matberedaren) och blanda med alla torra ingredienser i en bunka. Smält kokosfettet. Blanda ner kokosfett och honung i bunken och rör om. Fördela blandningen på en plåt och rosta i 20-30 minuter i 150 grader (tiden varierar beroende på ugn). Rör flera gånger under rostningen och håll koll så att blandningen inte bränns. Låt svalna och förvara i en tätslutande burk.


Jag har utgått från ett recept från 56kilo.se


Låna gärna mina recept till din blogg men tala gärna om att du hittat receptet här genom att länka tillbaka (har jag lånat receptet har jag länkat i inlägget). Mina bilder vill jag stannar här.

12 kommentarer:

Charlotta Sofia springer o trimmar sa...

Åh vad gott! Nu blev jag sugen på att göra musli, det var ett tag sen. Gillar att du ofta använder honung som sötning i dina recept! Hur det än är så har jag hellre honung än stevia eller liknande som sötning. Det behövs så lite och blir så himla mycket godare!

Unknown sa...

Mmm...gott med granola! Ska göra det idag också! :)
Ha en fin lördag!
Kramar! <3
//Lana

Anonym sa...

Super god granola :) jag brukar växla mellan att smaksätta med kakao, kanel eller kardemumma för att få lite variation. Men det är ju så himla gott att det nästan är lite godiskänsla, mums. // Mison

Virre sa...

Jag har gjort en variant av 56kilos granola. Helt ok. Sist hade jag i lite kakao. Det funkade fint för en chokladnörd som mig. ;)

Kram!

Marja - Baka Sockerfritt sa...

Jag har aldrig gjort egen, men det låter då gott! Gott som snack också!

Godis för själen sa...

Åh så gott det såg ut

Unknown sa...

Gott gott gott!!
Misstänker att jag lätt skulle äta direkt ur burken ;)

Kraaam <3<3<3

Anonym sa...

prova Rysk yoghurt, gräddig och godare än de andra

Anonym sa...

Testa att smaksätta med pepparkakskryddor. Mycket gott!! //Pernilla

anna sa...

Jag älskar granola, men överäter lätt och min mage(pga sjukdomen) gillar inte för mkt nötter så jag får begränsa mig ;) Har inte heller varit någon muslimännsika, men denna är ju så galet god :D Kram

monkan sa...

Gör liknande blandning ibland, t ex att ha med på semestern!
/M

Hjärtan i livet sa...

Ska göra denna granola nu!
Eva

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...