tisdag 2 oktober 2012

Kycklinggryta med fänkål och svamp

Kycklinggryta med fänkål och svamp

För ett tag sedan lagade jag fisk- och fänkålsgratäng och då blev jag sugen på att testa samma grund med kyckling istället för fisk. Igår lagade jag därför den här kycklinggrytan med fänkål och svamp och den blev jättegod. Tyvärr lyckades jag bränna grytan lite i botten på kastrullen, så se till att röra ordentligt och inte koka för hårt när ni testar.

Jag blir så frustrerad att det ska vara så svårt att fota när det börjar mörkna på kvällarna. Jag saknar verkligen sommarens härliga ljus... så mycket roligare att fota i.



KYCKLINGGRYTA MED FÄNKÅL OCH SVAMP
5-6 pers

5-6 kycklingfiléer
2-3 fänkålsstånd
1 purjolök
200 g champinjoner
5 dl vispgrädde
200 g cream cheese
1,5 msk kycklingfond
Salt och svartpeppar

Gör så här:
Skiva champinjonerna och purjolöken och finstrimla fänkålen. Stek champinjonerna i smör och tillsätt sedan purjolöken och fänkålen. Fräs tillsammans i några minuter. Lägg över grönsakerna i en kastrull och häll i grädde, cream cheese och kycklingfond och låt puttra 10-15 minuter. Smaka av med salt och peppar. Skär kycklingen i kuber och lägg ner i grytan. Koka ca 10 minuter tills kycklingbitarna är genomkokta.


Låna gärna mina recept till din blogg men tala gärna om att du hittat receptet här genom att länka tillbaka (har jag lånat receptet har jag länkat i inlägget). Mina bilder vill jag stannar här.

5 kommentarer:

Unknown sa...

Kyckling är så gott i alla möjliga former! Gott med värmande grytan! :)
Ha en toppen dag!
Kram kram
//Lana

Maria sa...

Gott !! Är tokig i fänkål, kall som varm .. Och grytor är ju det bästa nu på hösten!
=)

Unknown sa...

Ljuset är verkligen ett aber. Jag är så glad nu när det börjar bli sommar och varmt här. Det är ju aldrig ljust lika länge som hemma, men jag har i alla fall en rimlig chans att fota middagen. Och det gick inte för bara ett par veckor sedan.

monkan sa...

Fänkål är gott till mycket - inte bara fisk! Själv kan jag inte fota bra bilder oavsett årstid...
:)
/M

Mårtenssons kök sa...

Så gott med gryta nu i höstrusket. Men det där med ljuset, det gör oss smått galna!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...