måndag 15 oktober 2012

Vitkål i gräddsås

Vitkål i gräddsås

Vitkål, vitkål, vitkål... det är ju så gott! Den här gången stekte jag vitkål och istället för att göra såsen i en kastrull bredvid hällde jag den över vitkålen så att det fick puttra ihop. Det blev väldigt gott och framförallt mindre disk. ;)

Den stekta vitkålen i gräddsås passar otroligt bra till köttfärsrätter som biffar och köttfärslimpa där man gärna vill ha en gräddsås till.

I helgen var vi på besök hos mina föräldrar och när vi kom hem på kvällen igår var det 12 grader inne i huset... brrr! Det var iskallt! Nu har vi satt på värmen och huset har fått en mer behaglig temperatur.VITKÅL I GRÄDDSÅS
4 pers

500 g vitkål
1 vitlöksklyfta
2 dl vispgrädde
1 dl creme fraiche
0,5 msk oxfond
Soja
Salt och svartpeppar

Gör så här:
Skär vitkålen i mindre bitar och stek i rejält med smör tillsammans med pressad vitlök. Tillsätt grädden, creme frachen och fonden. Låt puttra tills vitkålen är mjuk. Smaka av med soja, salt och peppar.


Låna gärna mina recept till din blogg men tala gärna om att du hittat receptet här genom att länka tillbaka (har jag lånat receptet har jag länkat i inlägget). Mina bilder vill jag stannar här.

3 kommentarer:

Unknown sa...

Detta är verkligen gott!!
Vad använder du för fond? märke alltså ;)
Jag tycker det är så svårt att hitta någon utan massa galenskap i :(
lr kokar du själv kanske??

Therese sa...

Håller med, vitkål är jättegott! Måste testa detta.

Erikas LCHF till vardag och fest sa...

Fröken nilssons kök: Jag kokar inte egen fond (bara när jag ska göra sås efter långkok). Jag har valt att köpa vanlig fond då jag inte hittat något bra alternativ (än att koka själv då).

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...