söndag 7 oktober 2012

Kanelbullar (LCHF)

Kanelbullar

Igår var jag och Algot hemma själva och vi hade en lugn och skön dag, det blev inte många knop gjorda. Jag började gårdagen med att baka kanelbullar eftersom jag var sugen på att baka. På eftermiddagen blev det provsmakning och de var faktiskt riktigt goda tyckte jag, ett bra alternativ till riktiga vetebullar. Algot tyckte också att bullarna var jättegoda och slukade sin i ett nafs. De kommer absolut att bakas igen!

Jag rekommenderar att man använder bull- eller muffinsformar när man bakar bullar (oavsett om det är LCHF eller inte) eftersom annars riskerar man att smöret i fyllningen rinner ur och bullarna blir torra. Jag använder dessutom en muffinsplåt att ställa formarna i för att bullarna skulle hålla formen när de gräddades. Ta ut bullarna ur ugnen när de fått fin färg, om de gräddas för länge kan de bli torra.





KANELBULLAR (LCHF)
14 st

Deg:
4 ägg
1 msk honung
1 dl vispgrädde
0,5 dl kokosnötsmjöl
1,5 dl mandelmjöl
2 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
1,5 tsk hel kardemumma

Fyllning:
100 g rumsvarmt smör
1 msk kanel
1 tsk honung

Dekorering:
1 ägg
Mandelflisor

Gör så här:
Vispa äggen och honungen länge så att det blir fluffigt. Häll i grädden och blanda. Mortla kardemumman. Blanda alla torra ingredienser i en skål och häll sedan ner i äggblandningen och blanda ordentligt. Låt degen svälla i 10 minuter. Lägg degen på ett bakplåtspapper (jag använde ett av silikon) och lägg plastfolie över. Kavla ut degen till en tunn rektangel. Dra försiktigt av plastfolien.

Blanda smör, kanel och honung till fyllningen. Blandningen ska vara riktigt mjuk. Bre försiktigt ut smörblandningen på degen och rulla sedan försiktigt ihop degen till en rulle. Skär degen i 14 bitar och lägg varje del i en bullform (jag ställde formarna i en muffinsplåt för att bullarna skulle hålla formen bra). Pensla med uppvispat ägg och strö över mandelflisor. Grädda i 15-20 minuter i 175 grader i mitten av ugnen tills bullarna fått fin färg. Låt bullarna svalna på ett galler under en bakduk.


Receptet hämtat från 56kilo.se men jag har minskat mängden sötning och mängden fiberhusk


Låna gärna mina recept till din blogg men tala gärna om att du hittat receptet här genom att länka tillbaka (har jag lånat receptet har jag länkat i inlägget). Mina bilder vill jag stannar här.

14 kommentarer:

maria sa...

om man som jag är allergisk mot honung, finns det något motsvarande du tycker man kunde byta ut det mot!?

Unknown sa...

Wow, vilka smaskiga! :) Ska nog prova nån gång ditt recept då jag bara ändrar lite och använder kokosmjölk och kokossocker! :)
Ha en toppen söndag!
Kram
//Lana

Maria sa...

Ser jättefina och goda ut !!
=)

Photo by Maria sa...

Åh dessa måste jag testa.. Ser hur smarriga ut som helst =)

Kram Mia

Fröken M sa...

Va spännande !! det har jag aldrig sett något recept på tidigare ! :)

Karin sa...

De ser verkligen jättefina ut!! :) När jag får orken tillbaka ska jag baka dem!

Kram Karin

Erikas LCHF till vardag och fest sa...

Maria: Välj den sötning du vill ha, hur mycket man behöver av den måste du prova dig fram till själv.

johanna sa...

vill varna för att smeten fastnar i bakplåtspappret om man inte oljar det först!

pia nyberg sa...

Smart att ställa det i en muffinsplåt!

Erikas LCHF till vardag och fest sa...

Johanna: Jag använde ett silikonbakplåtspapper och det fastnade inte, använder man något annat måste man kanske olja innan. Tack för att du nämnde det!

Anonym sa...

Hej!
Till att börja med vill jag bara säga vilken härlig inpiratör du är! Har testat flera recept: Smums! Men är en ganska ny anhängare!
Har testat att baka bullarna, resultatet,smaken är på topp! men det var något av det kladdigaste jag gjort. Det blev som en smet, inte deg i alla fall ocu utseendet blev som muffins. Fast det gör ju inte så mycket! Goda blev dom! TACK!

Erikas LCHF till vardag och fest sa...

Anonym: Vad bra att de blev goda i alla fall. Min deg blev också kladdig, men hanterbar. Det är viktigt att smeten får stå och svälla i 10 minuter, då minskar lite av kladdigheten. Och smöret hade jag riktigt, riktigt mjukt så att det gick att fördela över degen.

Unknown sa...

Kladdig smet

Erikas LCHF till vardag och fest sa...

Martina Nilsson: Ja, smeten är väldigt kladdig och kräver en del tålamod.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...