torsdag 1 september 2016

Blåbärsmuffins (LCHF)

Blåbärsmuffins

Idag har jag tagit ledigt från jobbet för att umgås med sonen som har studiedag. På förmiddagen bakade jag de här blåbärsmuffinsen och på eftermiddagen var det dags för oss att provsmaka. De var mycket goda och fick tummen upp av både mig och Algot.

Jag skulle baka de här muffinsen förra helgen men insåg när jag klickade ut smeten att jag missat att ha i kokosmjölken, vilket resulterade i snustorra och tråkiga muffins. Idag testade jag igen och la även till lite mer vätska eftersom jag tyckte smeten kändes torr. Jag använde mindre sötning än originalreceptet, eftersom jag är van att äta osöta saker så har jag inget behov av att söta mycket.

Nu ligger det en påse blåbärsmuffins i frysen och väntar på ett bra tillfälle att äta dem.
BLÅBÄRSMUFFINS (LCHF)
10 st

300 g (6 dl) mandelmjöl
1 msk kokosnötsmjöl
3 msk kanel
2 tsk bakpulver
2 tsk äkta vaniljpulver
2 krm salt
2 ägg
20 g (1 msk) honung (originalreceptet använde 0,5 dl)
1 dl kokosmjölk (originalreceptet använde 0,5 dl)
50 g (drygt 0,5 dl) smält kokosfett
2,5 dl blåbär, jag använde frysta som jag tinade (originalreceptet använde 2 dl)

Gör så här:
Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Vispa ägg och honung i en annan bunke och tillsätt sedan kokosmjöl och kokosfett. Vispa ner de torra ingredienserna. Vänd till sist ner blåbären i smeten. Fördela smeten i muffinsformar och grädda 20-25 minuter i 180 grader. Låt svalna.


Receptet är hämtat från boken "LCHF 2.0" av Åse Falkman Fredrikson och Anna Hallén


Låna gärna mina recept till din blogg men tala gärna om att du hittat receptet här genom att länka tillbaka (har jag lånat receptet har jag länkat i inlägget). Mina bilder vill jag stannar här.

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...