torsdag 5 maj 2016

Italienska nuggets

Italienska nuggets med sallad och currymajonnäs

Här kommer receptet på varmrätten som Algot bjöd på i söndags. Han satt och bläddrade i boken "Matkärlek" och hittade ganska snabbt dessa italienska nuggets som han ville testa att laga. Till dem serverade han en sallad samt gjorde en egen currymajonnäs.

Algot tillagade kycklingen i ugnen, istället för att steka bitarna som det stod att man skulle göra i originalreceptet, vilket passade perfekt för då kunde vi äta förrätten medan kycklingen skötte sig själv. Nuggetsbitarna blev jättegoda!

Algot har egentligen inte alls varit så intresserad av matlagning tidigare och ofta när jag frågat om han vill vara med i köket så har jag fått ett nej tillbaka. När han häromveckan hittade ett recept på grillade köttfärsspett i en skoltidning så lagade han sin första middag här hemma och han var så stolt efteråt (med all rätt) så han ville laga mer mat. Inför söndagens middag bestämde han sig för att bjuda på trerätters. Det ska bli spännande att se vad han vill bjuda på nästa gång han lagar mat.

Kycklingnuggets

Sallad


ITALIENSKA NUGGETS
5 pers

1 kg kycklingfiléer
2-3 ägg

Panering:
0,75 dl pofiber
0,75 dl finriven parmesan
0,75 tsk paprikapulver
1,5 msk örtkrydda, exempelvis Tutto Mio från Herbaria
Salt och svartpeppar

Gör så här: Skär filéerna i mindre bitar (4-6 bitar per filé). Vispa ihop äggen i en skål. Blanda ingredienserna till paneringen i en separat skål. Doppa kycklingbitarna i ägget och vänd sedan i paneringen. Lägg på en ugnsplåt och tillaga i 15-20 minuter i 200 grader tills kycklingbitarna fått fin färg.


Receptet hämtat från boken "Matkärlek" av Anne Aobadia. Detta är 1,5 sats av originalreceptet och Algot tillagade kycklingbitarna i ugnen istället för att steka dem.


Låna gärna mina recept till din blogg men tala gärna om att du hittat receptet här genom att länka tillbaka (har jag lånat receptet har jag länkat i inlägget). Mina bilder vill jag stannar här.

1 kommentar:

Sara sa...

Ska absolut testas!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...