tisdag 8 mars 2016

Torsk med vitvinssås

Torsk, broccoli och vitvinssås

Fisk kan vara otroligt gott, men den kan också bli väldigt tråkigt om man tillagar den för länge. Jag brukar tillaga fisk i ugnen och kolla av med en termometer för att se att den inte blir för mycket tillagad. Jag använder en liten digital termometer (en sån här) som är perfekt att snabbt kolla av temperaturer på både kött, fisk och kyckling.

Kvällens middag blev torskfiléer med broccoli och vitvinssås. Så enkelt och så gott! Jag köper ofta frysta torskblock som jag tar fram ur frysen på kvällen och låter blocket tina i kylskåpet över natten. När det är dags för matlagning tar jag isär filéerna.

Dagens fisk tillagade jag i ugnen på 200 grader. Har du tid så kan du gärna använda en lägre temperatur, tänk då på att fisken tar längre tid på sig att bli klar i ugnen.

Torsk med vitvinssås

Serveras med broccoli


TORSK MED VITVINSSÅS
Ca 6 pers

800 g torskfiléer
Salt och vitpeppar

Vitvinssås:
1-1,5 dl vitt vin
5 dl vispgrädde
0,5 fiskbuljongtärning
0,5 dl dill
Pressad citron
Salt och vitpeppar

Gör så här:
Fisk: Torka av torskfiléerna. Salta och peppra på båda sidor och lägg i en ugnsform. Tillaga ca 8 minuter i 200 grader, till en innertemperatur på ca 55 grader (tiden kan variera mellan olika ugnar och beroende på hur stora filéerna är).

Vitvinssås: Koka ner vinet till knappt 0,5 dl. Häll på grädden, smula ner buljongtärningen och lägg i dill. Koka upp och låt koka under omrörning i 15-20 minuter. Smaka av med salt, peppar och pressad citron.


Låna gärna mina recept till din blogg men tala gärna om att du hittat receptet här genom att länka tillbaka (har jag lånat receptet har jag länkat i inlägget). Mina bilder vill jag stannar här.

1 kommentar:

Blogger sa...

BlueHost is one of the best web-hosting provider for any hosting plans you require.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...