söndag 18 oktober 2015

Scones (LCHF)

Scones

Här kommer receptet på sconesen som jag och Algot åt till frukost igår. Jag tycker dessa scones är väldigt goda och det är extra lyxigt att äta dem lite varma. Har du inte tid att baka dem på morgonen kan du värma dem några minuter i ugnen på 150 grader eller bara köra dem snabbt i micron. Naturligtvis går de utmärkt att äta även kalla.

Jag utgick från receptet på mejerifria matmuffins/scones men tillsatte linfrön och fiberhusk samt bytte ut kokosfettet mot smör. Dessutom gjorde jag sconesen som frallor istället för att tillaga dem i muffinsformar. Jag körde smeten i min matberedare men det går lika bra att smälta smöret och vispa ihop ingredienserna.SCONES (LCHF)
8 st

50 g (1 dl) mandelmjöl
25 g (0,5 dl) kokosnötsmjöl
25 g (1,5 dl) pofiber
2 msk linfrön
0,5 msk fiberhusk
0,5 tsk salt
2 tsk bakpulver
50 g smör (eller kokosfett utan smak)
5 ägg

Topping:
Valfria frön (jag använde vallmofrön)

Gör så här:
Blanda alla torra ingredienser i en matberedare och kör runt så det blandas. Tillsätt smöret och kör några varv. Häll i äggen och mixa. Låt svälla ca 5 minuter. Forma smeten till åtta frallor, ca 1 cm höga. Strö över valfria frön. Grädda i 12-15 minuter i 200 grader. Ät gärna medans de fortfarande är varma.


Jag har utgått från receptet på Mejerifria matmuffins / scones


Låna gärna mina recept till din blogg men tala gärna om att du hittat receptet här genom att länka tillbaka (har jag lånat receptet har jag länkat i inlägget). Mina bilder vill jag stannar här.

3 kommentarer:

Theresia sa...

Mums!

Amoria sa...

Hur kom det sig att du la till fiberhusk och linfrö? För att hålla ihop utan form eller bara en smaksak? (Jag vill gärna ha så enkelt som möjligt, men inga muffinsformar.) :)

Erikas LCHF till vardag och fest sa...

Maria: Jag tyckte att de var lite "korta" i konsistensen så därför la jag till fiberhusken. Det fungerar säkert att göra frallor (utan muffinsformar) utan fiberhusk också.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...