söndag 4 oktober 2015

Päronpaj i portionsformar (osötad)

Päronpaj i portionsformar

Det blev paj till eftermiddagsfikat även idag, den här gången med päron istället för äpple. Jag använde samma recept som till äppelpajen men kryddade enbart med vanilj och kanel. Jag serverade pajerna med vispad grädde och det blev fantastiskt gott.

Mina päron var ganska hårda och jag körde dem i ugnen ett tag innan jag toppade med smuldegen (på samma sätt som jag brukar göra med äpple). Om de päron som används är väldigt mjuka kan smuldegen läggas ovanpå päronen direkt istället.

Nästa gång ska jag testa att finriva lite färsk ingefära och blanda med päronen eller ha i lite mald ingefära i smuldegen, det tror jag skulle kunna bli väldigt gott.

Det går naturligtvis att göra pajen i en större form istället för portionsformar om man vill.Lyxigt att kunna hämta päron i trädgården

Päronpaj serverad med en klick vispad grädde


PÄRONPAJ I PORTIONSFORMAR (OSÖTAD)
3 pers

2 medelstora päron
Kanel

Smuldeg:
1 dl sötmandel
0,5 dl kokosflingor
4 krm mald kanel
1 krm äkta vaniljpulver
50 g smör, rumstempererat

Gör så här:
Smörj tre små pajformar, diameter 9-10 cm, med smör. Skala och tärna päronen. Fördela päronbitarna i pajformarna och strö kanel över. Värm i ugnen i 10 minuter i 200 grader (om päronen är väldigt mjuka kan detta hoppas över).

Rör ihop alla ingredienser till smuldegen och klicka ut över de varma päronen. Tillaga i ytterligare 10-15 minuter. Låt svalna något eller helt. Servera med vispad grädde.


Låna gärna mina recept till din blogg men tala gärna om att du hittat receptet här genom att länka tillbaka (har jag lånat receptet har jag länkat i inlägget). Mina bilder vill jag stannar här.

2 kommentarer:

Unknown sa...

Maler du eller hackar mandeln?

Erikas LCHF till vardag och fest sa...

Ewa Nilsson: Jag hackar den så att det blir lite tuggmotstånd i bitarna. Vet att min svägerska gjort min äppelpaj (samm recept men med äpple) och hon använde mandelmjöl istället för att hacka. Så båda delar funkar. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...