tisdag 22 september 2015

Krämig squash

Krämig squash

Ett gott tillbehör som jag lagar ibland är krämig blomkål och jag har länge tänkt testa att göra samma sak med squash. Nu när vi har skördat en hel hög med squash från trädgården passade jag på att prova. Det blev fantastiskt gott och det var absolut inte sista gången vi äter detta.

Squashen smaksatte jag med lökpulver och det passade mycket bra till den kryddiga korven vi åt till. Jag ska testa att smaksätta med dill nästa gång vi äter isterband (blir nog nästan som dillstuvning) eller kanske till lax.

Jag skalade squashen eftersom jag använde egenodlad och den var kraftig i skalet men annars kan skalet mycket väl vara kvar. Korven vi åt till snittade jag och körde samma tid i ugnen som squashen. Jag gillar maträtter som sköter sig själv i ugnen.

Krämig squash och snittad korvKRÄMIG SQUASH
4 pers

2 squash
200 g cream cheese
2 dl vispgrädde
Valfri kryddning (ex. dill eller 1 tsk lökpulver)
Salt och peppar

Gör så här:
Skär squashen i små tärningar. Blanda cream cheese och vispgrädde och smaksätt med lökpulver, salt och peppar. Rör ihop blomkålen med röran och häll i en ugnsform. Tillaga i 25-30 minuter i 200 grader tills squashen blivit lagom mjuk. Rör om några gånger under tillagningen.


Låna gärna mina recept till din blogg men tala gärna om att du hittat receptet här genom att länka tillbaka (har jag lånat receptet har jag länkat i inlägget). Mina bilder vill jag stannar här.

3 kommentarer:

Tobbe Lundberg sa...

Tack för ett gott och enkelt recept. Gjorde det här till middag idag :) Körde zucchinin och färsk korv samtidigt i ugnen. Hur smidigt som helst ju! Struntade även i att röra i zucchinin. Blev bra ändå :)

Anonym sa...

Bra recept! Jag smaksatte zucchinin med lökpulver men även med senap (skånsk och pulver) och satte in korven (vanlig tjock grillkorv, inte färsk) när det var ca 10-15 min kvar. Fick godkänt av både den kräsna sonen och av maken. Jag rörde heller inte i zucchinin, och jag håller med om att det blev bra ändå. :) Tack för receptet!

Erikas LCHF till vardag och fest sa...

Anonym: Senap låter jättegott det ska jag testa Jag rör inte heller längre efter Tobbes kommentar... smidigt!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...