fredag 16 januari 2015

Kycklinglårfiléer med smak av kanel, chili och citron (Crock Pot)

Kycklinglårfiléer med smak av kanel, chili och citron

Jag älskar min Crock Pot och ni som följer mig på Instagram (@erika_bjorklund) ser ofta bilder på grytan när den står och lagat min middag. Jag lagar ofta kycklinglårfiléer med olika smaksättningar men också pulled pork, pulled beef eller lamm. Det mesta går att slänga ner i grytan, det beror lite på vilket kött jag får tag i när jag handlar. Fler CrockPot-recept hittar ni under etiketten Recept - Crock Pot.

Den här gången lagade jag kycklinglårfiléer som jag smaksatte med kanel, chili och citron. Det blev en härlig smakblandning och det luktade ljuvligt när maten stod och puttrade. Jag serverade ugnsrostade grönsaker till och det kan även vara gott med en klick creme fraiche till om man vill.

Jag har lagat efter det här receptet två gånger och första gången blev kycklingen ganska mild i smaken och andra gången blev det lite mer sting i smaken. Antagligen var det chilin som var olika stark mellan gångerna.

CrockPoten laddad

Klart efter åtta timmar

Serverades med ugnsrostade grönsaker


KYCKLINGLÅRFILÉER MED SMAK AV KANEL, CHILI OCH CITRON (CROCK POT)
6-8 pers

2 kg kycklinglårfiléer
2 röd chili
2 kanelstänger
1 citron
0,5 dl vatten

Marinad:
Olivolja
2 tsk salt
Svartpeppar
Paprikapulver
Lite kanel
Lite chipotle

Gör så här:
Rensa kycklinglårfiléerna från eventuella benbitar. Blanda alla ingredienser till marinaden och marinera kycklingen (detta kan göras kvällen innan om man vill och kycklingen kan ligga i marinaden över natten i kylskåpet).

Lägg kycklingen i grytan. Skiva chilin och strö över kycklingen. Lägg ner kanelstängerna längs sidan i grytan (så att den under tillagningen kommer i kontakt med vätskan som bildas). Skiva citronen och ta bort eventuella kärnor, lägg citronskivorna överst i grytan. Häll på lite vatten.

Tillaga kycklingen på låg värme i 8 timmar.


Låna gärna mina recept till din blogg men tala gärna om att du hittat receptet här genom att länka tillbaka (har jag lånat receptet har jag länkat i inlägget). Mina bilder vill jag stannar här.

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...