måndag 7 januari 2013

Tävling: Vinn tacokrydda utan tillsatser och socker

LCHF-klubbens tacokrydda

Nu har du möjligheten att vinna en påse tacokrydda från LCHF-klubben. Tacokryddan är utan tillsatser och socker.

För att vara med i tävlingen vill jag att du skriver en kommentar till det här inlägget och berättar vad du har på din tacotallrik.

Tävlingen avslutas måndagen den 14 januari kl. 23:59.

Tävlingen är avslutad!


Låna gärna mina recept till din blogg men tala gärna om att du hittat receptet här genom att länka tillbaka (har jag lånat receptet har jag länkat i inlägget). Mina bilder vill jag stannar här.

Tillbaka till vardagens rutiner

Ägg är bra frukost

Pust och stön! Första jobbdagen är här efter två härliga veckors ledighet och det var minst sagt segt att gå upp i morse. Vardagen är tillbaka och med den också vardagens rutiner och mat. Under julledigheten blev det mer julgodis, kakor och efterrätter än vanligt och även om det är gott och trevligt så är det skönt att återgå till vanliga matrutiner.

Under hösten tröttnade jag plötsligt på allt vad ägg hette och jag kunde inte äta ägg till frukost. Det blev därför smörgåsfrukost de flesta dagarna men nu hoppas jag kunna återgå till att äta ägg några gånger i veckan till frukost. Ägg är både mättande och nyttiga och passar därför alldeles utmärkt att äta till frukost.



Låna gärna mina recept till din blogg men tala gärna om att du hittat receptet här genom att länka tillbaka (har jag lånat receptet har jag länkat i inlägget). Mina bilder vill jag stannar här.

söndag 6 januari 2013

Avslutar jullovet med ett ordentligt fika

Ett kakfat fullt med kakor

Idag är det sista dagen på jullovet. Vi har haft en härlig ledighet och förutom jul och nyår har vi inte haft något inplanerat och vi har bara tagit det lugnt och umgåtts med varandra. De flesta dagar har hela familjen suttit och läst i varsin bok. Algot har precis insett glädjen i att läsa och har slukat flera böcker nu under julledigheten.

Efter julen fanns det massor med kakor kvar i frysen så vi passade på att avsluta jullovet med ett ordentligt fika. Ett riktigt "brakfika" med flera sorters kakor.







Låna gärna mina recept till din blogg men tala gärna om att du hittat receptet här genom att länka tillbaka (har jag lånat receptet har jag länkat i inlägget). Mina bilder vill jag stannar här.

fredag 4 januari 2013

Saffranspannacotta med hallonspegel

Saffranspannacotta med hallonspegel

Till nyårsafton gjorde jag en saffranspannacotta med hallonspegel till efterrätt. Den blev riktigt god och hallontäcket passade mycket bra ihop med saffransmaken. Jag sötade med lite, lite strösocker (var osäker på om honung skulle passa i smaken) då jag trodde att barnen inte skulle gilla den annars men självklart kan man göra pannacottan helt osötad om man vill. Nästa gång ska jag testa att inte söta alls.

Hela familjen har varit ledig i två veckor nu och vi har bara tagit det lugnt och njutit av dagarna. Oftast sitter hela familjen och läser i varsin bok eller så spelar vi spel tillsammans. Det är härligt att känna att vi har tid att umgås och att vi inte har några måsten. På måndag börjar skola och jobb igen så jag njuter lite extra av de sista lediga dagarna innan vardagen drar igång med fullfart igen. Trevlig fredag!




SAFFRANSPANNSCOTTA MED HALLONSPEGEL
8 st

Saffranspannacotta:
10 dl vispgrädde
4 gelatinblad
2 paket saffran
1 tsk äkta vaniljpulver
Ev. sötning efter tycke och smak

Hallonspegel:
250 g hallon
1 gelatinblad

Gör så här:
Saffranspannacotta: Lägg gelatinbladen i kallt vatten i minst 5 minuter. Blanda vispgrädde, saffran, vaniljpulver och eventuell sötning i en kastrull och koka upp. Ta av plattan. Krama ur gelatinbladen och rör ner i den varma vätskan så att de smälter. Låt svalna något och häll upp i glas. Täck med plastfolie och ställ i kylskåpet minst tre timmar.

Hallonspegel: Lägg gelatinbladet i kallt vatten i minst 5 minuter. Tina hallonen om de är frysta. Mixa hallonen med en stavmixer och passera genom en sil för att bli av med kärnorna. Koka upp hallonmoset och ta av från värmen. Krama ur vätskan ur gelatinbladen och rör ner i hallonen. Låt svalna och fördela över den stelnade saffranspannacottan. Förvara kallt tills servering.


Låna gärna mina recept till din blogg men tala gärna om att du hittat receptet här genom att länka tillbaka (har jag lånat receptet har jag länkat i inlägget). Mina bilder vill jag stannar här.

torsdag 3 januari 2013

Rödvinssås

Rödvinssås

Vi har länge pratat om att laga rödvinssås och vid nyår blev det äntligen dags att prova. Såsen serverades med helstekt oxfilé och en sallad. Den här såsen kommer vi att göra fler gånger för den föll oss alla i smaken och den var otroligt god och enkel att göra. Originalreceptet innehöll bananscharlottenlök men vi använde vanlig sharlottenlök.

Oxfilé, rödvinssås och sallad


RÖDVINSSÅS
4 pers

75 g smör
2 dl finhackad bananschalottenlök (vi använde vanlig scharlottenlök)
4 msk koncentrerad oxfond
3 dl rött vin
1,5 dl vispgrädde

Gör så här:
Stek löken i smöret tills den är gyllenbrun. Häll i fonden och rör om. Häll i vinet och låt puttra ca 3 minuter. Slå på grädden och låt puttra tills såsen reducerats till hälften. Sila av löken och servera såsen.


Receptet hämtat från tidningen MedMera

Låna gärna mina recept till din blogg men tala gärna om att du hittat receptet här genom att länka tillbaka (har jag lånat receptet har jag länkat i inlägget). Mina bilder vill jag stannar här.

onsdag 2 januari 2013

Pizzabotten på färdig mix

Pizza

För ett tag sedan åt vi en snabblagad och god pizza. Jag använde pizzamixen från LCHF-klubben till pizzabotten och toppade med krossade tomater, skinka, svarta oliver och riven ost. Till pizzan serverade jag vitlökssås. En riktigt snabblagad middag, perfekt till fredagskvällarna! Pizzamixen gav en riktigt god pizzabotten.

Nu har jag testat alla produkter i paketet från LCHF-klubben. Paketet innehöll tacokrydda, brödmix, vörtmix samt pizzamix och alla produkter var väldigt goda. Jag tycker om att baka och blandar gärna ihop en egen deg men jag kan se fördelarna med färdiga mixer då de har lång hållbarhet och är väldigt enkla att använda.

Brödmix, vörtmix, pizzamix och tacokrydda
från LCHF-klubben

Pizza med krossade tomater, skinka,
svarta oliver och riven ost


Låna gärna mina recept till din blogg men tala gärna om att du hittat receptet här genom att länka tillbaka (har jag lånat receptet har jag länkat i inlägget). Mina bilder vill jag stannar här.

tisdag 1 januari 2013

Nyårsafton

Gott nytt år kära bloggläsare! Jag hoppas att ni hade en trevlig nyårsafton. Vi firade in det nya året tillsammans med goda vänner och deras barn. Vi träffas varje år vid nyår och lagar mat tillsammans, vilket är en mycket trevlig tradition.

Nyårsmenyn bestod av en god sallad till förrätt, oxfilé med en underbar rödvinssås till varmrätt och en saffranspannacotta med hallonspegel till efterrätt. Väldigt gott alltihop! Lite snacks och gott att dricka fick vi också. Vid tolvslaget skålade vi med champagne. Nedan ser ni lite bilder från min nyårsafton.

Nytt år och nya möjligheter! Jag hoppas att ni alla får ett underbart 2013 och att jag kan få vara med på ett hörn och inspirera till god matlagning.

Förrätt:
Krispig sallad


Varmrött:
Oxfilé med rödvinssås och sallad

Efterrätt:
Saffranspannacotta med hallonspegel

Små aptitretare till barnen

Cashewnötter och salta mandlar


Låna gärna mina recept till din blogg men tala gärna om att du hittat receptet här genom att länka tillbaka (har jag lånat receptet har jag länkat i inlägget). Mina bilder vill jag stannar här.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...