fredag 21 februari 2014

Korvbröd (LCHF)

Korv med bröd

Fredag igen, tiden bara rusar fram och det känns som att det bara är måndagar och fredagar, eller som jag hörde någon säga att det är bara jul och midsommar nuförtiden. Oavsett hur man uttrycker sig så tycker jag att tiden går snabbt och det gäller att ta vara på stunden och njuta medan man kan, varför inte umgås med nära och kära genom att grilla korv tillsammans ute i naturen.

Förra helgen bakade jag en sats med korvbröd, perfekt till korvgrillningen. Vi provsmakade dock inomhus och bröden fick med beröm godkänt av familjen. Kryddiga och goda bröd som höll ihop bra. Till korvarna hade jag dijonsenap och tomatpuré. Jag använde smala wienerkorvar men självklart kan man servera lite kryddigare och tjockare korvar till bröden om man vill.

De korvbröd som blev över la jag i frysen så att jag kan ta fram dem när det är dags för en äventyrsdag.



KORVBRÖD (LCHF)
9 st

6 ägg
50 g smör
1,5 dl vatten
2 tsk dijonsenap
1 dl kokosnötsmjöl
2 dl mandelmjöl
2 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
1 tsk torkad timjan
0,5 tsk salt

Gör så här:
Smält smöret. Vispa äggen och vispa ner smöret, vattnet och dijonsenapen. Blanda alla torra ingredienser i en separat bunke och rör ner i äggblandningen. Låt svälla ca 15 minuter. Dela degen i nio delar (läs gärna mitt tips om hur jag hanterar kladdiga degar) och forma med blöta händer till ca 10 cm långa korvar. Grädda i 20-25 minuter i 200 grader tills bröden fått fin färg.


Receptet hämtat från boken "Baka matbröd med LCHF" av Marianne Andersson. Jag har lagt till salt i receptet.


Låna gärna mina recept till din blogg men tala gärna om att du hittat receptet här genom att länka tillbaka (har jag lånat receptet har jag länkat i inlägget). Mina bilder vill jag stannar här.

6 kommentarer:

monkan sa...

Jag har sparat ett korvbrödsrecept från någon tidning men inte provat än, vi äter nog inte korv så ofta! Men det kan jag längta efter, korv med bröd!
Får nog provbaka vid tillfälle... :-)
/M

anna paulsson sa...

det sk aprovas :)

Erika Skogly sa...

Ja, man ska njuta medan man kan. Vilka härliga korvbröd! Trevlig helg!

Fröken M sa...

Spännande !! här hemma är korv med bröd en favvo hos Viggo när det gäller snabblunch eller mellanmål :)
Ha en mysig helg !
KRAM

Unknown sa...

Det måste testas nån gång framöver! Sparar receptet!
Ha en toppen dag!
Kram kram <3
//Lana

Mårtenssons kök sa...

Vi har just gett oss in på brödbak av denna stilen, det finns ju en hel drös massa bra recept att testa. Har bara testat med mandelmjöl(som vi själva maler) hitintills, kokosnötsmjöl är hemköpt men inte testat än.
Absolut ett recept som ska sparas och användas till våra hemstoppade korvar.
Kramar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...