Broccoli- och ädelostpaj
Visst ser den fin ut, min brocoli- och ädelostpaj! Jag hade längtat efter att få göra den här pajen eftersom jag förstod redan när jag läste receptet att den skulle passa mig perfekt i smaken. Men den blev inte riktigt som jag hade tänkt mig. Låt mig börja från början...
Det är första gången jag gör en LCHF-paj med pajskal så jag gjorde pajdegen och klädde formen och allt ser perfekt ut. När jag sen skulle förgrädda pajskalet får jag den briljanta (eller inte så briljanta) idéen att testa ett tips jag läst om, nämligen att lägga okokta bönor i botten av pajformen när man förgräddar. Detta ska hålla pajskalet på plats i formen. Det såg ju bra ut tills jag tog ut pajskalet och försökte hälla ur bönorna... de hade fastnat. Suck! Jag fick pilla bort en och en för att sedan upptäcka att botten inte alls var förgräddad utan helt lös. Bara att slänga in pajskalet i ugnen igen.
Sen äntligen skulle jag fylla pajskalet med fyllningen och ställde in pajen i ugnen för att tillaga den. När tiden är ute och jag öppnar ugnsluckan möts jag av en kraftig rök. Det hade läckt i botten av formen och ugnsbotten är full av inbränd äggstanning. Suck igen!
Jag lät pajen stå ett tag för att äggstanningen skulle få stela ordentligt och sen skar jag förväntansfullt upp pajen. Trots både misslyckad förgräddning och läckage i ugnen så ser ju pajen riktigt fin ut så förväntningarna var höga. Då ser jag att äggstanningen har inte stelnat över huvud taget, den rinner och är jättelös. Suck för tredje gången!
Men nu är jag hungrig så jag äter pajen ändå. Den går absolut att äta men bitarna faller isär och mycket av smaken har försvunnit i den rinnande äggstanningen. Jag hade tänkt ändra originalreceptet genom att minska grädden och öka mängden ägg och då hade det antagligen gått bättre men så tyckte jag att jag skulle följa receptet första gången jag gjorde det. Vi får se om jag ger den ett nytt försök, just nu har jag lust att kasta resterna i komposten men det ska jag inte göra. Det blir nog lunch till mig någon dag i veckan (fast jag ser inte fram emot den).
Nu ska jag äta en av mina
chokladpraliner och titta på slutet av Kronjuvelerna. Det blir ett gott slut på den här dagen i alla fall.
Låna gärna mina recept till din blogg men tala gärna om att du hittat receptet här genom att länka tillbaka (har jag lånat receptet har jag länkat i inlägget). Mina bilder vill jag stannar här.