Fiskekrogen i Göteborg
Familjen var på minisemester i Göteborg över Kristi himmelsfärdshelgen. På dagarna vandrade vi runt och tittade på staden samt besökte olika museum och på kvällarna åt vi gott. Jag äter sällan fisk på restaurang men nu blev det fisk två dagar i rad och det var så otroligt gott och vällagat. Vi hade siktat in oss på två restauranger,
FiskeKrogen och
Kometen, och hade turen att få bord på båda. Jag kan rekommendera båda restaurangerna eftersom de framför allt hade otroligt god mat men också en fin miljö, proffsig personal och det gick att barnanpassa menyerna.
FiskeKrogen
På
FiskeKrogen åt jag troligtvis den godaste maträtt jag någonsin ätit på restaurang. Fisken var perfekt tillagad och tillbehören var lagom syrliga och det var en fröjd för både ögat och smaklökarna att äta. Fiskrätten passade perfekt till LCHF så jag behövde inte be om någon ändring i menyn. Efterrätten blev goda ostar serverade med fruktbröd, någon marmelad och fikonkompott, väldigt gott det också. Innan maten bjöd de på en väldigt god musselsoppa.
Varmrätt: Smörbakad torsk med vit sparris, laxrom, syrlig vårsallad samt hollandaise
Dessert: Ett urval av ostar med kökets tillbehör
Musselsoppa innan maten
Torsk som smälte i munnen
Goda dessertostar (tillbehören är tyvärr inte med på bild)
Kometen
En av kvällarna åt vi på Leif Mannerströms restaurang
Kometen. Det var en trivsam miljö och väldigt vällagad och god mat. Varmrätten vi valde skulle ha serverats med pommes Anna men det var inga problem att välja bort det och få grönsaker istället. Fiskrätten var fantastiskt god med det knaperstekta sidfläsket och efterrättens ostar passade mig alldeles perfekt.
Varmrätt:
Stekt slätvar på ben (jag tror att det var torsk) med pärlhönsvinägrett, tryffelstuvad blomkål, knaperstekt svartrökt sidfläsk och grönsaker
Dessert: Ett urval av svenska ostar med tillbehör
Otroligt god fiskrätt
Goda dessertostar med tillbehör
Låna gärna mina recept till din blogg men tala gärna om att du hittat receptet här genom att länka tillbaka (har jag lånat receptet har jag länkat i inlägget). Mina bilder vill jag stannar här.