Saffransbullar
Kan man göra LCHF-kanelbullar så borde man ju kunna göra saffransbullar också. Jag var ju tvungen att testa och resultatet blev väldigt bra, saftiga och juliga bullar med saffranssmak blev det. Jag utgick från receptet på kanelbullar men smaksatte med saffran istället. Bullarna är en perfekt ersättning för vanliga lussekatter. Kanske något att baka till advent!
Jag använde pappersformar som jag ställde i en muffinsplåt men jag tror att mina pappersformar var av dålig kvalitet för en del av smöret rann ur formarna och låg kvar i muffinsplåten när jag gräddat dem klart (kanske skulle jag ha låtit bullarna svalna i muffinsplåten). Nästa gång ska jag låta formarna stå kvar i muffinsplåten tills de svalnar eller baka i silikonformar, då kanske bullarna suger upp lite av det smör som åker ur under gräddning. Det var dock inget fel på smaken och de var saftiga och goda ändå... men det är ju slöseri med gott smör. ;)
SAFFRANSBULLAR (LCHF)
14 st
Deg:
4 ägg
1 msk honung
1 dl vispgrädde
0,5 dl kokosnötsmjöl
1,5 dl mandelmjöl
2 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
1 paket saffran (0,5 g)
Fyllning:
100 g rumsvarmt smör
1 tsk honung
Dekorering:
1 ägg
Mandelflisor
Gör så här:
Vispa äggen och honungen länge så att det blir fluffigt. Häll i grädden och blanda. Blanda alla torra ingredienser i en skål och häll sedan ner i äggblandningen och blanda ordentligt. Låt degen svälla i 10 minuter. Lägg degen på ett bakplåtspapper (jag använde ett av silikon) och lägg plastfolie över. Kavla ut degen till en tunn rektangel. Dra försiktigt av plastfolien.
Blanda smör och honung till fyllningen. Blandningen ska vara riktigt mjuk. Bre försiktigt ut smörblandningen på degen och rulla sedan försiktigt ihop degen till en rulle. Skär degen i 14 bitar och lägg varje del i en bullform (jag ställde formarna i en muffinsplåt för att bullarna skulle hålla formen bra). Pensla med uppvispat ägg och strö över mandelflisor. Grädda i 15-20 minuter i 175 grader i mitten av ugnen tills bullarna fått fin färg. Låt bullarna svalna på ett galler under en bakduk.
Låna gärna mina recept till din blogg men tala gärna om att du hittat receptet här genom att länka tillbaka (har jag lånat receptet har jag länkat i inlägget). Mina bilder vill jag stannar här.