måndag 19 mars 2012

Köttfärslimpa med gräddsås

Köttfärslimpa är ju så gott, det känns som riktig svensk husmanskost. Jag har valt att fylla köttfärslimpan med stekt bacon, vilken fyllning brukar ni ha?

Det tog ett tag innan jag tillagade köttfärslimpa efter att vi började med LCHF-kost eftersom mitt gamla recept innehöll ströbröd. Med lite mixande och blandande gjorde jag ett nytt recept och det blev minst lika gott. Jag som alltid älskat potatisen till köttfärslimpan tyckte att det blev otroligt gott med broccoli till istället. Och glöm inte gräddsåsen... den är gudomligt god!




Köttfärslimpa, broccoli, gräddsås och lingon


KÖTTFÄRSLIMPA MED GRÄDDSÅS
4 pers

Köttfärslimpa:
1 paket bacon
500 g köttfärs
2 ägg
0,5 dl vispgrädde
1,5 msk köttfond
0,5 tsk lökpulver
1 tsk salt
2 krm svartpeppar

Gräddsås:
3 dl vispgrädde
1,5 dl creme fraiche
1 msk soja
1,5 msk köttfond
Salt och svartpeppar

Gör så här:
Köttfärslimpa: Sätt ugnen på 250 grader. Strimla baconet och stek. Blanda alla ingredienser ordentligt och lägg upp i en ugnsform i form av en limpa. Sätt in i ugnen och sänk värmen till 175 grader, tillaga i 45 minuter.

Gräddsås: Blanda grädde, creme fraiche, soja och fond i en kastrull. Koka upp och smaka av med salt och svartpeppar.


Låna gärna mina recept till din blogg men tala gärna om att du hittat receptet här genom att länka tillbaka (har jag lånat receptet har jag länkat i inlägget). Mina bilder vill jag stannar här.

11 kommentarer:

  1. Vad fräscht det såg ut när köttfärslimpan var inbäddad i broccoli!

    SvaraRadera
  2. Åh vad fin din limpa ser ut att vara. Jag gjorde de ofta förr, men de blir så mkt vatten när jag gör de :/(av färsen)
    Ska testa i nästa vecka igen =) Ska testa ditt recept =)
    imon ska jag testa lasagnen, weiii!

    SvaraRadera
  3. Det var många år sedan jag åt köttfärslimpa, nu blev jag dock sugen att prova igen! Såg ju kanongott ut!

    Här åts det plocktallrik ala LCHF, så gott! Tycker mycket om din blogg!

    Kram C <3

    SvaraRadera
  4. Ser jättegott ut! Jag brukare ha olika fyllningar, ibland fyller jag med grönsaker... Ska testa ditt recept också!:)
    Ha en bra dag!
    //Lana

    SvaraRadera
  5. När jag var liten så var en av mina favoriträtter just köttfräslimpa och den var fylld med kokta ägg! Men det var länge sen jag gjorde - får nog bli ngn dag nu!
    =)

    SvaraRadera
  6. Jag brukar fylla min körrfärslimpa med ett paket Creme Bonjour-ost. Oftast taco men gräslök är också gott. Sen lägger jag blomkål runt limpan när den åker in i ugnen och toppar med riven ost.

    SvaraRadera
  7. Anna: Min köttfärslimpa "vattnar" sig också. Jag lyfte över den till ett annat fat och la den varma broccolin runtom. :-)

    Maria: Kokt ägg i köttfärslimpa har jag inte testat, låter gott.

    Ulrika: Låter jättesmarrigt!

    SvaraRadera
  8. Tack för att du delar med dig av det här fantastiska receptet! Jag kör utan bacon och tycker det blir jättegott så med. En STOR favorit hos både mig och min icke-LCHF-man :)

    SvaraRadera
  9. Gud va gott detta va. skulle göra pannbiff men orkade inte stå vid spisen så googlade upp detta recept. Sååå gott tyckte hela familjen så detta recept kommer sparas :-)

    SvaraRadera
  10. Gjorde detta till middag idag,guuuud vad gott det blev! Tom mina 2 krasna barn(3 och 1 ar) smaskade I sig och tre aringen sa :"tack mamma! Jattegott!" Haha jag serverade pasta till o det funkade bra enligt resten av familjen :)

    SvaraRadera
  11. Fantastiskt god! Sambon som oftast brukar säga 'det funkar' sa idag 'det var skitgott' 😉

    SvaraRadera