tisdag 20 mars 2012

Kall romsås till fisk

Stekt lax, avokado och kall romsås

Kall romsås brukar vi ha som tillbehör när vi gör lax men den passar även till annan fisk. Jag älskar lax och det är väldigt enkelt att tillaga laxfiléer, så har ni aldrig gjort det så prova. Gnid in laxfiléerna i citronsaft och krydda med salt och svartpeppar (eller citronpeppar), stek laxfiléerna 5 minuter på varje sida i torr, inte för varm stekpanna. Servera med kall romsås.

Kall romsås


KALL ROMSÅS TILL FISK
6 pers

5 dl cream fraiche
1 burk röd stenbitsrom
Hackad dill

Gör så här:
Blanda alla ingredienser till såsen.


Låna gärna mina recept till din blogg men tala gärna om att du hittat receptet här genom att länka tillbaka (har jag lånat receptet har jag länkat i inlägget). Mina bilder vill jag stannar här.

6 kommentarer:

  1. Varför steker du laxen i en torr panna? Jag steker alltid i smör nämligen, blev lite nyfiken!

    SvaraRadera
  2. Gott med lax! Favvofisk hos oss i familjen!
    Ha en fin dag!
    //Lana

    SvaraRadera
  3. Jag får testa de nästa gång, glömde lite ingredienser :/ Men de va gott ändå =))
    Ja det är ju så mumsigt, håller fullkomligt med dig =)

    SvaraRadera
  4. Jag steker hela laxsidan på saltbädd i ugnen. Smidigt :-)

    SvaraRadera