fredag 2 mars 2012

Flygande Jacob

Några jordnötter till kycklingen är gott

Det verkar finnas många olika varianter på maträtten Flygande Jacob. Jag väljer gärna curry och bacon i min Flygande Jacob. Förr åt jag gärna banan men idag skivar jag den antingen väldigt, väldigt tunt eller så väljer jag bort den helt. Jordnötterna är ett måste till den här maträtten men jag väljer att servera dem som tillbehör istället för att ha dem med i ugnen. Till kycklingen äter jag gärna en sallad eller blomkålsris.



FLYGANDE JACOB
4-5 pers

4 kycklingfiléer
1 pkt bacon
Curry (ca 1 tsk)
Salt och svartpeppar
3 dl vispgrädde
0,5 dl osötad tacosås
(1 banan)

Tillbehör:
Jordnötter

Gör så här:
Strimla baconet och knaperstek, lägg åt sidan. Skär kycklingen i mindre bitar och stek till de är genomstekta. Smaksätt med curry, salt och peppar. Lägg kycklingen i en smord ugnsform. Blanda grädde och tacosås och häll över kycklingen. Skiva bananen tunt och lägg över kycklingen och toppa med baconet. Tillaga i 20 minuter i 225 grader. Servera med jordnötterna. (Om man vill kan man ha på jordnötterna de sista fem minuterna i ugnen).


Låna gärna mina recept till din blogg men tala gärna om att du hittat receptet här genom att länka tillbaka (har jag lånat receptet har jag länkat i inlägget). Mina bilder vill jag stannar här.

7 kommentarer:

  1. En riktigt god gammal klassiker :)
    Hoppas ni får en riktigt bra dag i vårsolen !! Kramar

    SvaraRadera
  2. Smart att använda osötat tacosås istället för chilisås som har så mycket socker! Det här receptet bokmärker jag genast!:)
    //Lana

    SvaraRadera
  3. Mm Flygande Jacob är en stor favorit här hemma! Brukar ibland göra det med köttfärs i botten - också jättegott!!
    Ja testa pajskalet - var jättegott!! Trodde inte jag hade saknat det förrän jag åt det .. ;)
    Går nog att använda till dessertpaj med!

    Ha en härlig fredag!!

    =)

    SvaraRadera
  4. Flygande Jacob, det var länge sen. Men vad gott!

    SvaraRadera
  5. Tack =) Dagen gick så segt, men nu är helgen här iaf =)
    Åh, vad gott! skulle kunna smälla i mig de lätt som en plätt, är sååå hungrig nu.
    Ha en toppen helg!kram

    SvaraRadera
  6. Tack för ytterligare ett smarrigt tips :) Din blogg har verkligen blivit min "kokbok" :)

    SvaraRadera
  7. Margareta: Vad kul att du gillar mina recept. :-)

    SvaraRadera