Här rörs det ordentligt
BEURRE BLANC (SMÖRSÅS)
4 pers
3 scharlottenlökar
100 g osaltat smör, rumstempererat
1 msk vitvinsvinäger
1,5 dl vitt vin
2,5 dl vispgrädde
Salt och vitpeppar
Gör så här:
Finhacka löken och fräs i smör i en kastrull utan att löken tar färg. Tillsätt vinäger och vin och låt det koka ihop på hög värme tills vätskan nästan kokat bort. Tillsätt grädde och koka 2 minuter. Vispa ner det rumstempererade smöret och smaka av med salt och peppar. Det är viktigt att såsen inte kokar upp efter att man tillsatt smöret.
Receptet hämtat från Systembolaget
Den här såsen måste jag bara prova! Har sökt så länge efter en varm sås att ha till fisken o det här måste jag testa :-)
SvaraRaderaProva gärna också med två timjankvistar samtidigt med löken, ett par droppar citron samt klippt gräslök på slutet.
SvaraRaderaFantastiskt!
Anonym: Tack för tipset, det låter jättegott!
SvaraRadera