måndag 25 november 2013

Kokossmör

Kokossmör

Jag har testat att göra kokossmör. Jag rostade kokosflingor som jag sedan mixade i matberedaren till konsistensen blev flytande. Gott och sött blir det. Kan användas som tillbehör till plättar och pannkakor, en klick på müslin, att göra godis av eller varför inte äta som det är om suget sätter in. Ta inte för lite kokosflingor, då blir det svårt att mixa i en matberedare.



KOKOSSMÖR

200 g Kokosflingor

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Rosta kokosflingorna i en ugnsplåt och håll koll så att de inte bränns. Mixa kokosflingorna i en matberedare tills de blir till smör (massan blir flytande och finfördelad).


Låna gärna mina recept till din blogg men tala gärna om att du hittat receptet här genom att länka tillbaka (har jag lånat receptet har jag länkat i inlägget). Mina bilder vill jag stannar här.

2 kommentarer:

  1. Jag testade att göra samma sak i somras, men det gick inte alls! kanske hade för lite...

    SvaraRadera
  2. Vilket annorlunda recept, så kul när man själv kan göra sånt här!

    SvaraRadera