fredag 2 november 2012

Chokladbollar (LCHF)

Chokladbollar

Fredag... veckans höjdpunkt! Trots att jag har varit ledig hela veckan är det något speciellt med fredagar. Jag har varit och shoppat några koftor idag på förmiddagen så jag känner mig väldigt nöjd och glad. Jag är en riktig fryslort och fryser så fort sommarvärmen försvinner, så tjocka koftor är min grej. Till lunch idag blev det en god kebabsallad och nu väntar en lugn och skön eftermiddag, min plan är att sätta mig i soffan och läsa en bok.

Igår gjorde jag och Algot chokladbollar som vi bjöd Magnus på efter jobbet. De var riktigt goda och kommer absolut att göras igen. Jag vet inte varför jag inte testat att göra chokladbollar tidigare, de var väldigt enkla att göra. Nästa gång ska jag test att smaksätta med lite kaffe, rom eller konjak, det borde bli riktigt gott.




CHOKLADBOLLAR (LCHF)
ca 16 st

100 g osaltat smör
2 dl mandelmjöl
1 dl kokosflingor
3 msk kakao
1 tsk äkta vaniljpulver
Ev. 1 msk honung (jag tog 0,5 msk)

Dekoration:
1 dl kokosflingor

Gör så här:
Blanda alla ingredienser (jag använde en matberedare) och rulla sedan degen till bollar. Häll kokosflingor på ett fat och rulla bollarna i flingorna. Ställ i kylskåpet en stund innan de serveras. Förvaras kallt.


Receptet hämtat från Rosa choklad

Låna gärna mina recept till din blogg men tala gärna om att du hittat receptet här genom att länka tillbaka (har jag lånat receptet har jag länkat i inlägget). Mina bilder vill jag stannar här.

20 kommentarer:

  1. Är det ingen choklad i :-) Hur blir de bruna? Och varför kallas de chokladbollar :-) Annars låter det spännande.

    SvaraRadera
  2. Benny Ottosson: Det är kakao i, jag hade glömt att skriva det. Nu är receptet uppdaterat. Tack för att du såg att det saknades!

    SvaraRadera
  3. Kommer att testa dessa till fredagsmyset ikväll!
    Tack för receptet.
    Eva

    SvaraRadera
  4. Jättegott! Ska spara receptet! :)
    Ha en fin fredag!
    //Lana

    SvaraRadera
  5. Vad roligt att du gillade receptet. Tack för länken! Ha en trevlig helg. Kram/Therese

    SvaraRadera
  6. Åh så goda de ser ut! Perfekt munsbit till kaffet :)

    SvaraRadera
  7. Mums, man blir aldrig för gammal för chokladbollar!!
    Och är ju lika gott utan havregryn ..
    Ha en härlig fredagskväll!
    :)

    SvaraRadera
  8. Jag har tänkt testa ett tag, men har inte blivit av. Får försöka ta tag i de där :P Kram

    SvaraRadera
  9. Jag är oxå frusen av mig. Inget underhudsfett trots fet kost!
    Trevlig helg! /M

    SvaraRadera
  10. Mumsfilibubba så gott det här låter!! :)

    SvaraRadera
  11. Kicki: Det brukar stå på bakhyllan i affären (tillsammans med bakpulver, vaniljsocker m.m.). Det är en liten glasburk i en liten kartongförpackning.

    SvaraRadera
  12. Tack för svar om vad jag hittar chokladpulvret!

    SvaraRadera
  13. Hej! Jag gjorde som receptet, och smöret ville absolut inte dela på sig med resten utav mandelmjölken etc, så då la jag det i matberedaren men det blev bara ett slajm av smöret och resten blev som chokladmjölk.

    SvaraRadera
  14. Erika: Tyvärr vet jag inte vad som kan ha hänt.

    SvaraRadera
  15. Det kan vara att Erika har använt mandelmjölk, i receptet står det mandelmjöl... Men det är bara en gissning

    SvaraRadera
  16. Dom här har jag gjort alldeles nyss och dom smakade smaskens! Tack för det!

    Kram!

    SvaraRadera
  17. Mums, Mums, MUMS sickna godingar!! :)

    SvaraRadera
  18. Sonja: Ja, riktigt bra godis tycker jag när man vill ha något lättfixat och gott. :)

    SvaraRadera