lördag 14 juli 2012

Broccolisoppa

Broccolisoppa

Av någon konstig anledning gör jag sällan soppa och det beror nog på att jag tror att jag är dålig på att laga det. Förra helgen gjorde jag ändå ett försök att koka ihop en broccolisoppa och den blev fantastiskt god. Jag serverade broccolisoppan med en klick creme fraiche och knaperstekt bacon. Nu blev jag naturligtvis sugen på att laga mer soppa. Har ni något bra recept på soppa?

Här hemma har vi en lugn lördag. Inget inplanerat utan vi tar dagen som den kommer. Jag tror att jag ska sätta mig en stund och sortera recept som jag klippt ut från tidningar, kanske kan jag få lite sommarmatstips från urklippen. Ha en trevlig lördag!



BROCCOLISOPPA
4 pers

2 broccolistånd
4-5 blomkålsbuketter (kan uteslutas)
1 gul lök
4 dl vispgrädde
1 hönsbuljongtärning
Vatten
Salt och svartpeppar

Servering:
1 paket bacon
Creme fraiche

Gör så här:
Finhacka löken och fräs i botten av en kastrull tillsammans med en smulad buljongtärning tills löken blivit blank. Häll över grädden och låt koka i 10-15 minuter tills såsen reducerats och tjocknat. Skär broccolin i små buketter. Koka broccoli och blomkål tills de mjuknat och häll av i ett durkslag. Mixa grönsakerna och häll sedan grädden över och mixa ihop. Tillsätt vatten till önskad konsistens och koka upp. Smaka av med salt och peppar. Servera med knaperstekt bacon och en klick creme fraiche.


Låna gärna mina recept till din blogg men tala gärna om att du hittat receptet här genom att länka tillbaka (har jag lånat receptet har jag länkat i inlägget). Mina bilder vill jag stannar här.

9 kommentarer:

  1. Den här soppan är rysligt god!
    http://alltomlchf.blogspot.se/2011/02/champinjonsoppa-lchf.html

    SvaraRadera
  2. Denna älskar jag!!
    http://frokennilssonskok.blogspot.se/2011/10/fisksoppa-la-froken-nilsson.html

    SvaraRadera
  3. Recept.nu murkelsoppa med en touch av tryffel. Såå god!

    SvaraRadera
  4. Alltid kul med nya recept!
    Denna måste jag prova, är liksom lite nykär i broccoli
    Bacon är ju gott som alltid

    SvaraRadera
  5. Varför inte en fisk och skaldjurssoppa! Det är kanongott med en klick aioli!

    Kram C

    SvaraRadera
  6. Titta, det blev soppa! Denna såg god ut också! =)

    SvaraRadera
  7. Denna goda soppa gjorde jag häromdagen och länkade till dig. Gör ofta dina kanonbra recept:) Med vänlig hälsning Anna

    SvaraRadera