fredag 9 mars 2012

Rostade hasselnötter

Idag glömde jag min goda matlåda hemma i kylskåpet när jag åkte till jobbet. Lite surt förståss när jag upptäckte att matpåsen var tom men tack och lov fanns det nötter och mandlar att köpa i butiken bredvid jobbet. Jag fullkomligt älskar nötter och mandlar så mig gick det egenligen ingen nöd på (matlådan fryser jag in och tar med mig en annan dag istället). Här kommer ett tips på hur man gör goda rostade hasselnötter, ett perfekt mellanmål eller snacks.



ROSTADE HASSELNÖTTER

Hasselnötter
Ev. salt

Gör så här:
Häll hasselnötterna i en torr ugnplåt och rosta i ca 10-15 minuter i 225 grader. Håll koll hela tiden så att nötterna inte blir brända. Låt nötterna svalna och häll i en plastpåse, pressa ut luften och förslut påsen. Rulla nötterna mot varandra i påsen så att skalen lossnar. Häll ut nötterna i ett torrt durkslag och skaka av de lossnade skalen. Salta eventuellt.


Låna gärna mina recept till din blogg men tala gärna om att du hittat receptet här genom att länka tillbaka (har jag lånat receptet har jag länkat i inlägget). Mina bilder vill jag stannar här.

12 kommentarer:

  1. Smart, tack för tipset! Nötter är ju så himla gott.
    Trevlig helg till dig oxå!kram

    SvaraRadera
  2. nötter är verkligen en bra räddning, behövs inte så många för att jag ska bli behagligt nöjd!

    rostade hasselnötter har jag inte provat än men snart kanske ;)

    SvaraRadera
  3. Måste prova ;)
    Älskar nötter. Ska göra en brietårta imorgon med nötter på, mums!

    SvaraRadera
  4. Rostade hasselnötter är bara SÅ gott! Mycket godare än vanliga naturella (som också är goda men inte alls i samma klass). Förstår inte att det inte går att köpa på påse (väl?).

    SvaraRadera
  5. Visst är nötterna godare när man rostat dem! Påsen var ett bra tips, jag brukar rulla i dem en kökshandduk men det är inte alltid så effektivt.
    =)

    SvaraRadera
  6. Gott ! Min svärmor brukar alltid rosta blandade nötter i lite olja och paprika pulver i en het stekpanna. Det är oxå super gott :)

    SvaraRadera
  7. Gloria: Jag har inte heller hittat färdigrostade på påse, tyvärr.

    SvaraRadera
  8. Ska man verkligen ha skalet på? Är det inte skalade nötter man rostar?

    SvaraRadera
  9. Anonym: Visst kan man rosta nötterna utan skal, men när man rostar dem med skalet på slår man två flugaor i en smäll: rostning och skalning. Skalet torkar och faller av när man rostar (man får hjälpa till lite med påsen sedan för att få bort allt).

    SvaraRadera
  10. Till fest och om man tåler lite choklad så rör man i de rostade nötterna i smält 70 % choklad, lägger upp tre och tre och låter chokladen stelna... oh så gott!

    SvaraRadera
  11. anonym; jag tror det hårda skalet ska av.. och det tunna, bruna innanför skakas av med hjälp av plastpåsen

    SvaraRadera
  12. Gunilla: Precis! Det var jag som missförstod anonyms fråga. :)

    SvaraRadera