söndag 4 mars 2012

Ostchips med dipp (LCHF)

Söndagen började ganska sent hemma hos oss och vi hoppade över frukosten och åt kokosplättar med vispgrädde och bär till brunch istället. Brunchen serverades framför TV:n där vi tittade på målgången i Vasaloppet.

Solen sken inte bara i Mora utan även här i Linköping så familjen tog en eftermiddagspromenad i det fina vädret och när vi kom hem bänkade vi oss framför TV:n igen, den här gången för att titta på inspelningen av Andra chansen i Melodifestivalen. Till Melodifestivalen åt vi ostchips med dipp, otroligt goda men också väldigt mättande.

Ostchipsen kan kryddas med valfri krydda, jag har använt grillkrydda. Man kan självklart göra egen grillkrydda men köper man färdigblandad så är det bra att kontrollera att den är osockrad och fri från glutamat.

Ostchips och dipp

Dipp

Ostchips med grillsmak

Provsmakning


OSTCHIPS MED DIPP (LCHF)
ca 3 pers

Chips:
200 g ostskivor
Grillkrydda (eller annan valfri smak)

Dipp:
1 dl creme fraiche
0,5 msk tomatpuré
Grillkrydda

Gör så här:
Chips: Jag använde färdigköpta ostskivor där jag delade varje skiva i fyra delar. Gör du egna ostskivor skär du dem i lagom stora bitar. Lägg ut ostskivorna på en ugnsplåt och pudra över krydda. Sätt in i ugnen i 5-7 minuter i 200 grader i övre delen av ugnen. Chipsen ska vara inne i ugnen så länge att de blir hårda men håll koll på dem så att de inte blir brända. Låt chipsen svalna något på plåten innan de lyfts av.

Dipp: Blanda creme fraiche med tomatpuré och smaksätt med grillkrydda.


Receptet hämtat från Ett liv i balans med LCHF


Låna gärna mina recept till din blogg men tala gärna om att du hittat receptet här genom att länka tillbaka (har jag lånat receptet har jag länkat i inlägget). Mina bilder vill jag stannar här.

9 kommentarer:

  1. mums, mums! Nästa helg, till finalen ska jag definitivt fixa sådana chips! :)

    SvaraRadera
  2. måste jag testa också! älskar ost!

    SvaraRadera
  3. Oh så fina och det låter jättegott! Har aldrig tänkt på att man kan göra egna ostchips men såklart att man kan!

    SvaraRadera
  4. Åh va gott !! Det måste ju testas :)

    SvaraRadera
  5. Det såg gott ut, och nyttigare än annat "vanligt" snacks såklart :)

    SvaraRadera
  6. Mmm... Troligen enklare att göra chips med jämn gräddning av färdigskivad ost. Sist brände jag nästan hela satsen. Synd på god VB.

    SvaraRadera
  7. Vad köper du för ost sort?
    Måste kika i affären, för detta lät toppen!

    SvaraRadera
  8. Till dessa köpte jag färdigskivade ostskivor av Gouda. De fungerade väldigt bra.

    SvaraRadera