tisdag 6 mars 2012

Blomkålsmos (micro)

Brukar ni få löst och rinnigt blomkålsmos? Det fick jag ofta förr tills jag upptäckte ett nytt sätt att tillaga det på. Förut kokade jag blomkålen i vatten på spisen men nu tillagar jag blomkålen i micron istället, på det sättet blir blomkålen torrare och jag kan själv tillsätta grädde till önskad konsistens. Jag vill gärna ha mitt mos lite fast så jag blev väldigt glad när jag insåg att det var så här jag skulle göra. Dessutom är det ett väldigt smidigt och enkelt sätt att laga mat på.



BLOMKÅLSMOS (MICRO)
4 pers

1 blomkålshuvud (ca 1 kg)
1-2 dl vispgrädde
En klick smör
Salt och vitpeppar

Gör så här:
Skölj och dela blomkålen i buketter. Lägg blomkålen i en skål som kan köras i micro, häll i ca 1 dl av grädden så att det täcker botten i skålen. Tillaga blomkålen i 10-15 minuter på högsta effekt, känn efter med en provsticka att blomkålen blivit mjuk. Mixa blomkålen med en stavmixer, klicka i lite smör och tillsätt eventuellt mer grädde. Smaksätt med salt och peppar.


Låna gärna mina recept till din blogg men tala gärna om att du hittat receptet här genom att länka tillbaka (har jag lånat receptet har jag länkat i inlägget). Mina bilder vill jag stannar här.

17 kommentarer:

  1. Men det är ju klart!!
    Att jag inte tänkt på detta?? älskar ju min Tupperware microkanna plus till att få grönsaker perfekta!!
    thanx för detta tips!!

    SvaraRadera
  2. Smart! Mitt mos brukar oftast snarare likna puré. Nog för att det också är gott :)

    SvaraRadera
  3. Det är en daglig kamp tyvärr :/ Försöker kämpa på och när man har saker att göra så tänker man inte lika mycket på de.
    Tack för tipset!
    Detta måste jag testa. Har oxå upplevt att de blir så "rinnigt".
    Ha en fin dag!

    SvaraRadera
  4. Men blir det inte så att blomkålen typ sprängs eller så i micron?

    SvaraRadera
  5. Måste prova! Jag gillar iof sig puré oxå men när jag försökte mig på en planka med blomkålsmos (ist för potatis) så rann det rätt bra, kan jag säga...trots att jag hade massor med ost i! Och äggula...funderade på fiberhusk men har inte provat igen.

    SvaraRadera
  6. Tack för detta guldtips!! Den snor jag direkt. Hoppas att det är ok om jag lägger den på min sida och länkar hit till din sida? Säg till annars så tar jag bort det!! :)

    SvaraRadera
  7. Alice Attack: Nej, min blomkål sprängdes inte. Jag la ett microlock över skålen och det hade inte skvätt upp något på det.

    SvaraRadera
  8. Ett annat tips är att koka den i lite grädde i kastrull på spisen. Sedan fyller man på m mer när man mixar den. Hälsn Anette

    SvaraRadera
  9. Tack för tipset!
    Älskar blomkålsmos :)

    SvaraRadera
  10. Men gud så smart! Jag tycker också att det blir för löst vanligtvis. Tack för tipset!

    SvaraRadera
  11. Smidigt .. har jag inte tänkt på innan!!

    = )

    SvaraRadera
  12. Testade detta ikväll. Det blev det godaste blomkålsmos jag gjort! Brukar koka i vatten annars så det blir väl lite annorlunda. Men det här blev en hit i alla fall! Kryddade med örtsalt, vitpeppar, citronpeppar och lite vitlökspulver. Tycker citronpeppar är kanon i sånt här mos, det piggar upp smaken lite. (I en del citronpeppar är det socker men inte i det jag har)

    SvaraRadera
  13. Theresia: Tack för tipset om citronpeppar, det ska jag prova.

    SvaraRadera
  14. Åh vad smart, det går ju säkert lite fortare också :) Detta ska jag testa nästa gång.

    SvaraRadera