lördag 19 september 2015

Räksallad

Räksallad

Efter en arbetsvecka är det skönt med helg tycker jag och det firar jag gärna med god mat. Igår åt vi den här räksalladen till middag, väldigt enkelt och otroligt gott. Romasallad, kokt ägg, avokado samt räkor och till det serverade jag en ceasardressing (batteriet i blixten tog slut när jag skulle fota dressingen... så ni får föreställa er den).

Jag har förstått att alla barn inte äter lika glatt som Algot gör och jag är enormt tacksam över att han gillar det mesta vi lagar här hemma. Igår sa han flera gånger "Det här var jättegott!" och det är extra roligt att fixa iordning maten när den uppskattas. Jag kan ju säga att i hans ålder hade jag inte ätit detta, räkor stod inte på min "tycka om"-lista då.


Räksallad och ett glas kallt, vitt vin


RÄKSALLAD
3 pers

Sallad:
1 romansallad
6 hårdkokta ägg
1 kg oskalade räkor
2 avokado
1 citron

Ceasardressing:
1 ägg
3 tsk dijonsenap
1 vitlöksklyfta
1 msk vitvinsvinäger
2 dl naturell rapsolja
2-3 sardellfiléer
0,5 dl finriven parmesanost
Salt och vitpeppar

Gör så här:
Ceasardressing: Se till att alla ingredienser är rumsvarma. Blanda alla ingredienser och mixa med en mixerstav några minuter tills alls gått ihop till en sås.

Sallad: Strimla salladen och skiva äggen och tärna avokadon. Skala räkorna. Lägg upp på en tallrik och dekorera med skivad citron. Servera med ceasardressing (eller annan valfri sås, exempelvis aioli).


Låna gärna mina recept till din blogg men tala gärna om att du hittat receptet här genom att länka tillbaka (har jag lånat receptet har jag länkat i inlägget). Mina bilder vill jag stannar här.

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...